Euroliga: Barca poslije produžetka do prve pobjede protiv PAO-a, Ukić dvaput promašio pobjedu Grka

Utorak, 09. travnja 2013. 23:46 Napisao/la  SC

Euroliga košarkaša, četvrtfinale, prva utakmica Barcelona – Panathinaikos 72:70, nakon produžetka (Tomić 13 poena, 12 skokova/Ukić 9 poena, 7 asistencija)

 

Barcelona je sa 72:70 poslije produžetka slomila Panathinaikos u prvoj utakmici četvrtfinala Eurolige. Gosti su imali dvoznamenkastu prednost u prvom poluvremenu, no Katalonci su pogađali kad je bilo potrebno. Roko Ukić mogao je u dva navrata postati junak Panathinaikosa. Promašio je trice u završnici zadnje četvrtine te u posljednjem napadu produžetka. Juan Carlos Navarro četvrtom je svojom tricom u produžetku donio slavlje domaćima. Ukić je upisao devet poena za 38 minuta uz šut 1/4 za dva i 2/6 za tri dodavši sedam asistencija. Ante Tomić je postigao 13 poena za 32 minute (6/13 za dva) upisavši i 12 skokova, jednu osvojenu loptu, dvije izgubljene i dvije asistencije te dvije blokade. Mario Hezonja proveo je cijelu utakmicu na klupi.

Gosti su furiozno otvorili susret. Ukić, Diamantidis i Mačiulis postigli su po tricu u seriji 12:0 za vodstvo 14:2. Navarro, Huertas i Tomić smanjili su do prvog odmora na 11:21. Barcelona otvara drugu četvrtinu s 11:0 i prelazi u vodstvo koje se nekoliko puta izmjenjivalo, da bi se na poluvrijeme otišlo s 34:32 za Barcelonu.

Panathinaikos uzvraća udarac s 13:2 u prvoj polovici trećeg perioda (36:44), no uz dobru igru Jasikevičiusa i Lorbeka Barcelona smanjuje na 45:51 nakon 30 minuta.

Ukić je održavao najveću prednost Zelenih početkom zadnje četvrtine, prvo dvicom za 53:47, zatim tricom za 56:49. Sada pogađa tricu i počinje povratak katalonske momčadi. Navarro i Jasikevičius tricama poravnavaju u 35. minuti (60:60), a u zadnju minutu ulazi se nakon Tomićeva polaganja za 64:61. Diamantidis uzvraća tricom, a Navarro promašuje tricu 45 sekundi prije isteka posljednje četvrtine.

Zatim je Ukić promašio tricu s 21 sekundom na semaforu. Pascual je uveo nisku postavu za završni napad, no na kraju je posljednji šut morao uzeti hrvatski centar. Gist mu je blokirao i otišlo se u produžetak.

U odlučujućem periodu momčadi su sve bitno napravile do posljednje dvije minute, kad niti jedna lopta nije pronašla put kroz obruč. Poslije Sadinih i Tomićevih ubačaja, Gist tricom postavlja 69:70 nešto manje od tri minute prije kraja. Mačiulis blokira Jasikevičiusovo polaganje, no Tsartsaris gubi loptu dvije minute i 19 sekundi prije kraja, a kad je semafor pokazivao točno još dvije minute, Navarro ubacuje odlučujuću tricu.

Poslije toga Gist promašuje polaganje, Tomić je neuspješan s poludistance, Diamantidis ne pogađa tricu, Navarro nije bio bolje sreće od Tomića koji potom blokira Gistovo polaganje. Sada promašuje oba slobodna bacanja, kao i Gist s druge strane. Ni Tomić nije bio mirne ruke na liniji. Ostale su dvije sekunde i Ukić je pokušao očajničku tricu, ali bez uspjeha.

Navarro je bio najefikasniji kod domaćih s 14 poena. Sada je ubacio 13, Jasikevičius 11 uz pet asistencija. Gist je upisao 14 poena i četiri skoka za PAO, Diamantidis deset uz sedam skokova i tri asistencije. Tsartsaris je dodao sedam poena i sedam skokova.

Serija se igra na tri dobivene utakmice, a druga je na rasporedu u četvrtak, opet u Barceloni.

Euroliga košarkaša, četvrtfinale, prva utakmica: Barcelona – Panathinaikos 72:70, nakon produžetka (Tomić 13 poena, 12 skokova/Ukić 9 poena, 7 asistencija)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.