Eurobasket: Prvi dan osmine finala prošao bez iznenađenja, Grčka protiv Španjolske u sljedećoj fazi

Subota, 12. rujna 2015. 23:47 Napisao/la  SC

Put u nastavak natjecanja izborile su favorizirane momčadi, odnosno one koje su u prvom dijelu natjecanja bile bolje plasirane.

Poznati su prvi četvrtfinalni parovi Europskog košarkaškog prvenstva. Na otvaranju nadmetanja pod krovom inače nogometnog stadiona Pierre-Mauroy u frrancuskom Lilleu nije bilo iznenađenja. Put u nastavak natjecanja izborile su favorizirane momčadi, odnosno one koje su u prvom dijelu natjecanja bile bolje plasirane.

U prvom susretu dana koji je počeo točno u podne Latvija je sa sedam poena prednosti svladala Slovence. U vrlo izjednačenoj utakmici odlučivale su nijanse, boljom igrom u posljednjoj četvrtini susret je prelomljen, a najzaslužniji za put Latvije u četvrtfinale su Strelnieks sa sedamnaest odnosno Berzins koji je dodao trinaest poena. Kod Slovenaca je najučinkovitiji bio Zoran Dragić sa sedamnaest poena, no nedostajao je doprinos ostalih igrača. Latvijci će u četvrtfinalu snage odmjeriti s Francuskom. Domaćin je samo do sredine druge četvrtine morao lomiti Turke koji su u tom periodu zabili tek osam poena. Nando De Colo ubacio je petnaest poena i dodao sedam lopti na laganom putu do četvrtfinala.

Grčka će u četvrtfinalu morati na Španjolce. Momčad koja je u Zagrebu bila bolja od Hrvatske dopustila je svojim protivnicima samo dvadeset i tri poena u drugom poluvremenu pa je već na samom početku bilo jasno da će Belgija, inače četvrtoplasirana momčad iz skupine D morati kući. Bourousis je zabio četrnaest poena a Antetokounmpo je dodao deset skokova za Grke koji će i u četvrtfinalu protiv Španjolaca biti blagi favoriti, prije mogućeg obračuna s Francuskom.

U španjolskoj pobjedi Poljska se držala do rezultata 59:59 na ulasku u posljednju četvrtinu kad je krenula serija španjolskih trica u novoj velebnoj večeri dvojca Gasol - Mirotić. Prvospomenuti je zabio trideset poena (šest trica!) i upisao sedam skokova, Mirotić je imao učinak od petnaest poena i osam skokova. Španjolci su imali dvanaest skokova više od Poljaka (38-26), a zabili su čak jedanaest trica.

Eurobasket 2015 - rezultati osmine finala:
Latvija - Slovenija 73:66
Grčka - Belgija 75:54
Španjolska - Poljska 80:66
Francuska - Turska 76:53

Parovi četvrtfinala (15.9)
Francuska - Latvija
Španjolska - Grčka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.