Damir Rajković: Bilo je nervoze, ali jedino je bilo bitno uspješno probiti led

Nedjelja, 19. rujna 2021. 00:06 Napisao/la  KS

Bilo je nervoze na početku, nikako nismo uspjevali uspostaviti ritam, ali kada smo se malo opustili sve je bilo bolje kroz utakmicu, kaže trener AO Škrljeva

Košarkaši AO Škrljeva
Košarkaši AO Škrljeva Foto: KK AO Škrljevo/Facebook

Košarkaši Adria Oil Škrljeva probili su led, Škrljevčani su novu sezonu otvorili pobjedom nad Furnirom na gostovanju, a svaka pobjeda na gostovanju uvijek vrijedi duplo.

- Mislim da je jedino bilo bitno uspješno probiti led i pobijediti. Bilo je nervoze na početku, nikako nismo uspjevali uspostaviti ritam, malo bismo bili dobri u napadu, pa loši u obrani, ali nekim izmjenama smo došli do zraka u drugoj četvrtini i kada smo se malo opustili sve je bilo bolje kroz utakmicu, zadovoljno govori Damir Rajković, trener košarkaša Adria Oil Škrljeva, koji je od svojih košarkaša sigurno očekivao pobjedu.

A kako je Škrljevo u nekim trenucima izgledalo, trener Rajković je mogao očekivati i puno uvjerljiviju pobjedu od one koju su Škrljevčani na kraju ostvarili.

- To je definitivno točno, to je tako i trebalo biti. Utakmica je bila zrela za dvadesetak prednosti, ali domaćin nam je zabio dvije teške trice, nismo u jednom dijelu iskontrolirali skok, u prvom dijelu ubacili su nam devet poena iz napadačko skoka, a to je nedopustivo. U trećoj četvrtini smo imali neke izgubljene lopte. U pojedinim trenucima imali smo preveliku dekoncentraciju, a uopće nije bilo razloga za to. I na kraju također, umjesto da stanemo, mi smo čitavo vrijeme jurili pa smo sami sebi napravili neku, možda ne nervozu, ali sigurno nelagodu, govori Rajković.

No, što se konačnog ishoda tiče nervoza  ipak nije bila prisutna, barem nije bila vidljiva na momčadi.

-  Rekao bih da je ovo bila jedna sigurna pobjeda. Ne treba tražiti dlaku u jajetu, ovo je početak sezone, bilo je bitno dobiti ovu utakmicu. Uostalom, nama je Dubrava uvijek bila težak teren, mi jesmo pobjeđivali, ali uvijek je to bilo teško. Dakle, da, moramo biti zadovoljni, kaže trener AO Škrljeva.

Adria Oil Škrrljevu idući je suparnik Zadar, potpuno drugačija momčad od Furnira sigurno će biti motiv više momčadi Rajkovićevim izabranicima.

- Istina, Zadar je drugačija momčad, ali ta utakmica nama mora biti veliko zadovoljstvo. Ulazimo u nju s pobjedom na gostovanju, igramo protiv aktualnog prvaka, igrali smo u pripremnom periodu protiv njih i znamo što mogu i koliko su moćni. Ako budemo dali sve od sebe možemo utakmicu dovesti u neizvjesnost, a onda ćemo vidjeti kuda to ide. Neće sigurno niti njima biti lako, jer mi ćemo se sigurno baciti na glavu.

A plus bi mogli biti i gledatelji, koji se nakon prošlogodišnje apstinencije uzrokovane protu-pandemijskim mjerama, vraćaju na tribnu.

- Vidjelo se već u ovoj utakmici protiv Furnira koliko gledatelji znače i koliko mogu pomoći domaćinu i donijeti neke poene, koji možda i nisu bili izgledni. Naša je publika uvijek bila dobra, jaka, moćna, znam da će nam biti šesti igrač, kao što je bila i prije, zaključit će Rajković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.