KRAJ KLUBA?

Cibona pred stečajem

Utorak, 14. lipnja 2022. 16:02 Napisao/la  SC

Oglasio se i gradonačelnik Zagreba

Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević

KK Cibona opet se sučelio s prošlošću, kultnom košarkaškom klubu 21. lipnja prijeti stečaj!

Tog dana istječe 60. dan blokade računa, što znači da bi 22. lipnja Cibona mogla prestati postojati u sadašnjem upravno-pravnom obliku.

Oglasio se gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević:

- Kad smo došli na vlast, odmah nas je dočekao taj vrući krumpir, jer je bivša uprava s bivšom gradskom vlasti dovela Cibonu na rub propasti, nagomilala dugove veće od 20 milijuna kuna. Tada je stara uprava shvatila da ne može izvući klub iz situacije u koju ga je dovela, pa je došla nova uprava, uz blagoslov stare, i najavila investitora koji će pokriti dug. Cibona nema problem s Gradom jer su njeni dugovi prema Gradu i gradskim ustanovama manji od 10 posto. Iako je uz to bilo nenamjenskog trošenja gradskog novca, izašli smo joj u susret i nismo tražili ovrhe nego nudili sporazume i odgodu naplate dugova kako bi stala na noge i kako bi se dala prilika novoj upravi. Unatoč tome što nije pokrila dug i prema pravilima nije mogla ostvariti financiranje iz gradskog proračuna s obzirom na dugove, pronašlo se rješenje da koristi dvoranu, a to nije bilo lako pronaći. Nakon svega nova uprava odlazi i nekorektno je stavljati bilo kakvu odgovornost na nas, nego je treba tražiti u upravi koja je dovela klub u takvu situaciju i staroj gradskoj upravi koja je to dopustila. Očito se katastrofalno upravljalo, jer kako se može dogoditi da tako povijesni klub, koji je osvojio 20. naslov prvaka, uđe u dugove od 40 milijuna kuna?, pita Tomašević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.