Cedevita u majstorici pobijedila Splićane i izborila finale doigravanja protiv Cibone

Srijeda, 23. svibnja 2012. 22:08 Napisao/la  SC

Treća polufinalna utakmica doigravanja PH: Cedevita - Split 96:70. Zagrepčani su pobjedom u majstorici izborili finale u kojem ih čeka Cibona

Košarkaši Cedevite plasirali su se u finale doigravanja PH nakon što su u odlučujućoj trećoj polufinalnoj utakmici na domaćem terenu svladali Split 96:70. Momčad Dražena Anzulovića u finalu će igrati sa Cibonom, koja je već prije izborila borbu za naslov.

"Žuti" su se dobro držali u uvodnom dijelu utakmice, a onda su Zagrepčani ubacili u "višu brzinu" i serijom 18:4 u drugoj četvrtini pobjegli na + 13 (37:24). Splićani su se potom opet vratili na manje od deset koševa zaostatka, ali je domaćin na odmor otišao s + 16 (46:30) i tako već tada riješio pitanje pobjednika.

U redovima Cedevite najbolji su bili Bilan (17 koševa i 5 skokova), Car (15 koševa) i Opačak (14 koševa i 5 skokova), dok su Splićane predvodili Subotić (16 koševa), Dijan (14 koševa i 10 skokova) i Mimica (14 koševa).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.