Cedevita revijalnom utakmicom "Legendi i prijatelja" krstila novi košarkaški dom

Srijeda, 24. listopada 2012. 10:07 Napisao/la  SC

Ova je dvorana namijenjena mladima. Ovdje će vježbati, trenirati, učiti kako se postaje sportaš, ali i učiti kako se postaje pravi čovjek, objasnio je predsjednik Atlantic Grupe, Emil Tedeschi


U Paviljonu II Zagrebačkog velesajma u utorak je svečano otvoren novi košarkaški Dom Cedevite. Za potrebe mlađih kategorija kluba, te seniorske momčadi, dosad su uređena dva i pol košarkaška terena, fitness centar, prostor za osvježenje i sauna, a u drugoj fazi u planu su novi radovi, koji će između ostalog uključivati uređivanje još jednog većeg košarkaškog terena.

Na otvorenju se okupio impozantan broj respektabilnih gostiju, velikih imena hrvatske košarke, redom bivših reprezentativaca i bivših igrača velikih košarkaških klubova. Povodom predstavljanja ujedno je odigrana utakmica između momčadi Atlantic Grupe, neslužbenih dvostrukih veteranskih prvaka Hrvatske i momčadi nazvane "Legende i prijatelji".

Za Legende i prijatelje igralo je niz sjajnih košarkaša. Između ostalih, tu su bili Vujčić, Giriček, Mulaomerović, Radulović, Tvrdić, Čutura, Plećaš, Arapović, Naglić, Krstić, Gjergja... Vodio ih je veliki Mirko Novosel, a u dvorani su se van parketa našli Dino Rađa, Biserka Petrović, Ljerka Ćosić, Aco Petrović, Joke Vranković, Rašo Nesterovič, predsjednik HKS-a Danko Radić i mnogi drugi. U utakmici su sa 59:46 pobijedile Legende i prijatelji, a po njezinom završetku predsjednik Atlantic Grupe, Emil Tedeschi, na sredini terena održao je govor:

- Ova je dvorana namijenjena mladima. Ovdje će vježbati, trenirati, učiti kako se postaje sportaš, ali i učiti kako se postaje pravi čovjek. Zahvalio bih svima ljudima koji su došli iz Zadra, Splita, Rijeke i Osijeka kako bi uveličali ovaj događaj. Košarka je jedan od naših najtrofejnih sportova, po čemu smo poznati u svijetu. Ovdje imamo puno velikih košarkaša, a posebno bih zahvalio gospođama Ljerki Ćosić i Biserki Petrović, prvoj kao supruzi, a drugoj kao majci dvojice naših velikana koji su nas nažalost prerano napustili. Ne mogu svi koji će ovdje trenirati postati NBA igrači, ali svi mogu postati obrazovni i kvalitetni ljudi. Pogledajte Mihovila Nakića, Zorana Čuturu, Andru Knegu. To su ljudi koji su uz sport završili i fakultete i uspjeli u svim sferama života. Zahvalio bih se svima na velikom trudu, a posebno zahvaljujem INA-i, koja je prepoznala ovaj projekt i dio svog profita vratila ljudima i budućim generacijama preko ovog objekta.

Fotogalerija: Davor Višnjić/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.