NCAA Final Four: Louisville u finalu pred 74.326 gledatelja pobijedio Michigan i osvojio treći naslov

Utorak, 09. travnja 2013. 09:47 Napisao/la  SC

Finale:  Louisville - Michigan 82:76.  Cardinalsima je ovo treći NCAA naslov (1980. i 1986.), dok je Michigan krunu osvojio 1989. godine. Završni dvoboj u velebnom Georgia Domeu u Atlanti okupio je 74.326 gledatelja što je najveća posjećenost na NCAA finalu

Košarkaši Louisvillea ovogodišnji su prvaci američke sveučilišne NCAA lige nakon što su u velikom finalu u Atlanti pobijedili Michigan 82:76. Cardinalsima je ovo treći NCAA naslov (1980. i 1986.), dok je Michigan krunu osvojio 1989. godine. Završni dvoboj u velebnom Georgia Domeu u Atlanti okupio je 74.326 gledatelja što je najveća posjećenost na NCAA finalu.

Cardinalsi su nadoknadili deficit od 12 poena iz prvog poluvremena, te predvođeni sjajnim Peytonom Sivom u nastavku slomili rivala. Siva je susret završio sa 18 poena, od čega čak 14 u drugom poluvremenu, a imao je još 6 skokova, 5 asistencija i 4 ukradene lopte. Luke Hancock je postigao 22 poena, pogodivši svih pet šuteva za tri poena.

- Ovi dečki su jedna od najčvršćih i najborbenijih momčadi koje sam ikad vidio. Nikad ne odustaju kada su u zaostatku. Samo se vrate nazad u utakmicu, objasnio je legendarni Rick Pitino, koji je postao prvi trener koji je NCAA naslov osvojio s dva različta sveučilišta. Prvi je puta prvak bio sa Sveučilištem Kentucky 1996. godine.

Iza Pitina, koji je u karijeri vodio i dvije NBA momčadi (Boston, New York) je nevjerojatno uspješan tjedan, budući da je uoči utakmice s Michiganom primljen u košarkašku Kuću slavnih. Cardinalsi su pobjedu posvetili nesretnom braniču Kevinu Wareu čiji je otvoreni lom potkoljenice u susretu s Dukeom obišao svijet.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.