ČEŠKA POBIJEDILA GRČKU

Česi do tri boda za šest minuta

Utorak, 12. lipnja 2012. 19:40 Napisao/la  SC

2. kolo skupine A: Grčka - Češka 1:2. Česi su pobjedu osigurali unatoč katastrofalnoj pogrešci vratara Čecha

SKUPINA A

GRČKA – ČEŠKA  1:2

Stadion u Wroclawu. Gledatelja: 50 000

Sudac: Stephane Lannoy (Francuska)

Strijelci: 0:1 Jiraček (3), 0:2 Pilar (6), 1:2 Gekas (53)

Žuti kartoni: Torosidis,  Papadopoulos (Grčka), Rosicky, Kolar, Jiracek (Češka)

GRČKA: Chalkias (23 Sifakis), Maniatis, Papandopulos, Torossidis, Karagounis, Katsouranis, Fortounis (71 Mitroglou), Samaras, Salpingidis, Fotakis (46 Gekas)

ČEŠKA: Čech, Gebre Selassie, Kadlec, Sivok, Limbersky, Plašil, Pilar, Hubschman, Jiracek, Rosicky (46 Kolar 90 Rajtoral), Baroš (64 Pekhart)

 Nogometaši Češke došle su do prve pobjede na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Momčad izbornika Michala Bileka rezultatom 1:2 svladala je blijede Grke koji su kapitulirali već nakon šest minuta igre kada je na semaforu stajalo 0:2. Utakmicu je ipak obilježila katastrofalna pogreška Češkog vratara kojemu je lopta ispala iz ruku nakon čega je Gekas smanjio na 1:2.

Iako su Grci u nastavku pokazali drugo lice te bili bolja momčad na terenu, momčad izbornika Fernanda Santosa nije uspjela uhvatiti izjednačenje te je došla u nezavidnu situaciju za prolazak u drugi krug natjecanja.

Nogometaši Češke nakon visokog poraza od Rusije furiozno su ušli u utakmicu s blijedim Grcima. Na prvi gol nije trebalo dugo čekati, već u trećoj minuti utakmice Hubschman je sjajno gurnuo loptu Jiračeku koji je izbio sam na vrh šesnaesterca te matirao nemoćnog Chalkiasa – 0:1.

Potreseni Grci nisu stigli ni oplakati prvi primljeni pogodak, a Gebre Selassie već je probio desni bok grčke obrane. Češki reprezentativac s korner linije uspio je gurnuti loptu prema sredini, grčki vratar Chalkias nije najbolje reagirao, lopta mu je prošla ispod ruke te se dokotrljala do Pilara koji je u padu zahvatio loptu te u šestoj minuti utakmice doveo Češku u vodstvo – 0:2.

Izbornik Češke reprezentacije Michal Bilek na poluvremenu je u svlačionici ostavio kapetana Rosickyog, igra Čeha nije više bila na razini iz prvog poluvremena baš kao ni jedan od najboljih vratara svijeta Peter Čech. Igrala se 53. minuta utakmice kada je Samaras s lijevog boka uputio jednu totalno bezopasnu loptu, češki vratar rutinski je krenuo pokupiti je, no ona se ipak nekako izmigoljila iz njegovih ruku te kao na pladnju poslužila Gekasu koji je pogodio prazan gol te vratio nadu svojoj momčadi – 1:2.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.