Vicente del Bosque: Svjetski i europski prvak koji je dvaput osvojio Ligu prvaka

Nedjelja, 01. srpnja 2012. 23:50 Napisao/la  SC

Poslije četiri godine ovo je veliki rezultat u kojega smo uložili mnogo truda, kazao je kratko Del Bosque

Vicente del Bosque produžio je ugovor sa španjolskim savezom neposredno pred početak EURO-a, predsjednik Angel Maria Villar opet je bio dalekosežan. Del Bosque nije htio potpisati novi ugovor prije kraja prvenstva, što je poslovno razborita odluka budući da sudbina svakog trenera ovisi o rezultatima.

- Poslije četiri godine ovo je veliki rezultat u kojega smo uložili mnogo truda, kazao je kratko Del Bosque, koji je reprezentaciju preuzeo od Luisa Aaragonesa odmah nakon osvojene titule na EURO-u 2008.

Del Bosque je nakon toga postao svjetski i europski prvak isto kao njemački izbornik Helmut Schon 1972. i 1974. godine, ali je Del Bosque kao trener poseban po tome što je 2000. i 2002. godine osvojio dvije Lige prvaka kao trener Real Madrida.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.