Glavni španjolski "snimatelj" Paco Jimenez: O Hrvatskoj znamo sve, nema nepoznanica

Subota, 16. lipnja 2012. 15:14 Napisao/la  SC

Hrvatsku sam gledao u deset posljednjih dvoboja. Od kvalifikacijskih, prijateljskih pa do zadnja dva ogleda na EURO-u, objašnjava Jimenez, koji sve prikupljene podatke prosljeđuje Del Bosqueu

Španjolska je poznata kao reprezentacija koja najviše ovisi o - sebi. Španjolci su u svakoj utakmici uglavnom okrenuti svojoj tika-taka igri, ali unatoč tome španjolska skaut služba svejedno ne spava. Svaki se protivnik dobro "snimi", a to je slučaj i sa Hrvatskom o kojoj se u u redovima "furije" zna - sve.

Glavni krivac za to je glavni španjolski skaut Paco Jiménez, koji je u razgovoru za internet stranice UEFA-e objasnio koliko je posvetio "snimanju" Bilićeve družine.

- Hrvatsku sam gledao u deset posljednjih dvoboja. Od kvalifikacijskih, prijateljskih pa do zadnja dva ogleda na EURO-u, objašnjava Jimenez, koji sve prikupljene podatke prosljeđuje izborniku Vicenteu del Bosqueu i njegovoj "desnoj ruci" Toniju Grandu.

Ništa se ne prepušta slučaju slabosti, snage protivnika... Jimenez je priznao kako malo toga nezna o "kockastima". Kako se zagrijavaju, kako izvode slobodne udarce, pa čak i koje će se zamjene najvjerojatnije obaviti u slučaju da Bilić odluči nešto mijenjati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.