Sportske aktivnosti za osobe s invaliditetom, obavljeni razgovori s polaznicima edukacije za voditelje

Ponedjeljak, 11. svibnja 2020. 12:17 Napisao  I. V.
Sportske aktivnosti za osobe s invaliditetom, obavljeni razgovori s polaznicima edukacije za voditelje

Nakon završene edukacije prema verificiranom programu u sklopu EU projekta pod nazivom 'Jačanje kapaciteta osoba s invaliditetom za tržište rada', akronim ActivOSI, održan je intervju s polaznicima edukacije kako bi se iz prve ruke dobile informacije o njihovom zadovoljstvu edukacijom, potrebama ovakvih vrsta edukacija za osobe s invaliditetom i o stanju zapošljavanja za osobe s invaliditetomu Hrvatskoj.

Iz dobivenih odgovora saznali smo da su edukacije za osposobljavanje za rad osoba s invaliditetom itekako potrebne i dobrodošle te da bi se polaznici provedene edukacije uključili u iste.

Također, u intervjuu je izražena želja za poboljšanjem zapošljavanja osoba s invaliditetom u Hrvatskoj kao i za poboljšanjem pristupa za osobe s invaliditetom.

Naime, u Zagrebu je 12. ožujka 2020. završena edukacija prema verificiranom programu u sklopu EU projekta pod nazivom 'Jačanje kapaciteta osoba s invaliditetom za tržište rada', akronim ActivOSI.

Projekt je u cijelosti financiran od strane Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 1.121.147, 02 kuna te je prijavljen u sklopu poziva na natječaj 'Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina' u okviru Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014 –2020'.

Projektne aktivnosti usmjerene su na edukaciju i osposobljavanje osoba s invaliditetom kako bi ih se približilo tržištu rada i kako bi se doprinijelo povećavanju mogućnosti njihovog zapošljavanja.

Osobe koje su sudjelovale u projektnim aktivnostima prošle su kroz program osposobljavanja za voditelja/icu športsko-rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom.

Riječ je o programu koji je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a razvili su ga stručni suradnici Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Edukacija se najprije provela za jednu grupu ciljne skupine od 15 odraslih nezaposlenih osoba s invaliditetom u Rijeci, a potom je provedena i za 15 pripadnika ciljne skupine u Zagrebu.

Završetkom edukacije polaznici su stekli uvjerenje o osposobljavanju za poslove voditelja/voditeljicu sportsko rekreacijskih aktivnosti za osobe s invaliditetomkojese upisuje u e-radnu knjižicu, te će im biti dodijeljene diplome.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.