EURO 2012: Njemačka razočarala nastupom, premekani ste za naslov prvaka Europe!

Petak, 29. lipnja 2012. 14:14 Napisao/la  SC

Još nismo ništa osvojili. Ući u finale i ne osvojiti naslov prvaka Europe je kao otići u Rim i ne vidjeti papu, slikovit je talijanski doktor nogometa Andrea Pirlo

Njemačka javnost teško je podnijela ispadanje Elfa u polufinalu EURO-a. Sve je već bilo spremno za ogled s Španjolskom i reprizu finala od prije četiri godine. No, nevjerojatan njemački niz (15 utakmica bez poraza) zaustavila je Italija, koja se ponovo pokazala "crnom mačkom" za Elf.

- Imali smo dvije fenomenalne godine tijekom kojih smo pobijedili u 15 natjecateljskih ogleda. Unatoč porazu mislim da smo odigrali odličan turnir. Ovo nije kraj ove reprezentacije, bit će još vremena u budućnosti, tješi njemačku javnost izbornik Joachim Löw.

No, slaba je to utjeha za Nijemce koji su u varšavskom polufinalu dobro prošli. Italija je pokazala veću glad za pobjedom, a to apostrofiraju i svi njemački mediji, posebno visoko tiražni Bild, koji je na naslovnici donio: Premekani ste za naslov! Bild potom u tekstu dodaje kako su Talijani himnu uoči susreta pjevali kao da im životi ovise o tome, dok su njemački nogometaši svoju himnu tiho pjevušili sebi u bradu.

- Ovo je težak poraz za nas. Napravili smo smiješne pogreške i Italija je to kaznila. U drugom poluvremenu napravili smo sve što smo mogli, ali gol smo zabili prekasno, objasnio je kapetan Elfa Philip Lahm.

Na "Čizmi" pak potpuno suprotna atmosfera. Talijanska javnost opijena je velikim trijumfom nad Njemačkom, a mediji se bore tko će više opjevati Prandellijevu taktičku genijalnost. Junaci pobjede, pak, spuštaju "loptu na zemlju".

- Ovo je veliki uspjeh, ali još uvijek nismo ništa osvojili. Ući u finale i ne osvojiti naslov prvaka Europe je kao otići u Rim i ne vidjeti papu, slikovit je talijanski doktor nogometa Andrea Pirlo, koji je povukao paralelu s raspoloženjem uoči finala SP-a 2006. godine.

- Atmosfera je identična. Prisutna je ista želja za pobjedom kao i prije finala s Francuskom. Uvjereni smo da ćemo protiv Španjolske u finalu biti na visini zadatka. No, za pobjedu će trebati prikazati istu želju i i isti duh kao u polufinalu s Njemačkom, zaključit će Pirlo.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.