EURO 2012: Češka i Grčka u četvrtfinalu, Jiraček i Karagounis poslali Poljake i Ruse kući!

Subota, 16. lipnja 2012. 22:27 Napisao  Milan Kosanović

Skupina A, 3. kolo: Češka - Poljska 1:0, Grčka - Rusija 1:0. Jiraček golom u 72. minuti donio pobjedu Česima, Karagounis u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena zabio Rusima i postao grčki junak

Skupina A, 3. kolo:

GRČKA – RUSIJA 1:0

Stadion u Varšavi. Gledatelja: 50 000.

Sudac: Jonas Eriksson (Švedska)

Strijelci: 1:0 Karagounis (45'+)

Grčka: Sifakis, Maniatis, Tzavellas, Papandopulos, Torrosidis, Papastathopoulos, Karagounis (od 67' Makos), Katsouranis, Samaras, Salpingidis (od 83' Ninis), Gekas (od 64' Holebas).

Rusija: Malafeev, Anyukov (od 81' Izmailov), Ignasevich, Zhirkov, A. Berezutski, Shirokov, Denisov, Dzagoev, Glushakov (od 72' Pogrebnyak), Arshavin, Kerzhakov (od 46' Pavlyuchenko).

 

ČEŠKA – POLJSKA 1:0

Stadion u Wroclawu. Gledatelja: 50 000.

Sudac: Craig Thomson (Škotska)

Strijelci: 1:0 Jiraček (72')

Češka: Čech, Gebre Selassie, M. Kadlec, Sivok, Limbersky, Plašil, Pilar (od 87' Rezek), Hubschman, Kolar, Jiraček (od 84' Rajtoral), Baroš (od 90' Pekhart).

Poljska: Tyton, Boenisch, Wasilewski, Perquis, Piszczek, Dudka, Polanski (od 56' Grosicki), Obraniak (od 73' Pawel Brožek), Murawski (od 73' Mierzejewski), Blaszczykowski, Lewandowski.

 

Konačni rasplet u skupini A bio je i više nego dramatičan. Rusi su u posljednje treće kolo ušli kao favoriti protiv Grka, neki su ih već vidjeli u četvrtfinalu, a pitanje je samo bilo tko će uz njih biti broj dva, Poljaci ili Česi. Grci su ipak u drugoj minuti sudačke nadoknade u prvom poluvremenu poveli protiv momčadi izbornika Dicka Advocaata, u Wroclawu je bilo 0:0. Rusi, Grci i Česi u tom trenutku imali su po četiri boda, a u drugi krug u tom slučaju išli bi Rusija i Grčka. Šok za Ruse, ali i Poljake uslijedio je u 72 minuti utakmice u Wroclawu kada Jiraček pogađa mrežu Tytona, dovodi Čehe u vodstvo, ali i na šest bodova te prvo mjesto u skupini. Rusi su u tom trenutku pali na treće mjesto te se oprostili od nastupa na Europskom prvenstvu.

Međusobni omjer na koncu je odveo Grke u četvrtfinale, a favorita skupine Rusiju kući, baš kao i Poljake. Obje reprezentacije u posljednjem kolu doživjele su prvi, ali i posljednji poraz na prvenstvu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.