EURO 2012., SKUPINA D

Blijeda Engleska otkinula bod Francuzima

Ponedjeljak, 11. lipnja 2012. 19:57 Napisao/la  SC

 Francuska - Engleska 1:1 (1:1). Englezi su poveli golom Lescotta u 30. minuti, da bi "tricolorima" bod donio Nasri devet minuta kasnije

SKUPINA D

 

FRANCUSKA - ENGLESKA 1:1

Donbas Arena. Gledatelja: 45.889.

Sudac: Nicola Rizzoli (Italija)

Strijelci: 0:1 Lescott (30), 1:1 Nasri (39)

Žuti kartoni: Oxlade-Chamberlain, Young (Engleska)

FRANCUSKA: Lloris, Debuchy, Rami, Mexes, Evra, Cabaye (84 Ben Arfa), Diarra, Nasri, Ribery, Malouda (84 Martin), Benzema

ENGLESKA: Hart, Johnson, Lescott, Terry, Cole, Milner, Parker (78 Henderson), Gerrard, Oxlade-Chamberlain (77 Defoe), Young, Welbeck (90 Walcott)

Nogometaši Francuske i Engleske podijelili su bodove na otvaranju skupine D u utakmici koja nije opravdala očekivanja i rejting dvaju reprezentacija. Englezi su poveli golom Lescotta u 30. minuti, da bi "tricolorima" bod donio Nasri devet minuta kasnije. Francuzi su bili puno bolja momčad, imali više udaraca u okvir vratiju (15-1), ali više od jednoga gola nisu uspjeli zabiti. Taj jedan bio je dovoljan samo za bod i nastavak niza neporaženosti, koji se popeo na brojku od 21. utakmice.

Nakon dosta mirnog početka prva veća prilika dogodila se u 15. minuti, Welbeck je odlično u prostor izbacio Milnera, koji je zaobišao Llorisa i onda loptu poslao u vanjski dio mreže. Francuzi su imali nešto veći posjed lopte, kružili oko engleskog šesnaesterca, ali bez izglednijih prilika.

Englezi su pak svoju drugu priliku pretvorili u početnu prednost. Gerrard je izveo slobodnjak s desne strane iskosa, odličnim centaršutom pronašao Lescotta, kojega su Francuzi praktički samog pustili da s pet, šest metara glavom svlada nemoćnog Llorisa. Pet minuta kasnije "tricolori" su gotovo iz identične situacije izjednačili, ali je Diarra iz dva pokušaja glavom bio neprecizan. Puno je precizniji bio Nasri, koji je šest minuta prije odlaska na odmor napokon materijalizirao francusku nadmoć. Ribery je primio loptu okrenut leđima golu s lijeve strane, odigrao povratno za veznjaka Manchester Cityja, koji s ruba 16-erca pogađa desni Hartov kut.

Francuzi su početkom nastavka ponovo zagospodarili terenom, prijeteći uglavnom iz daljine. Nakon nekoliko minuta zatišja u 64. minuti Benzema je odlično potegao s preko 20 metara, ali je Hart uz manje probleme primirio taj pokušaj. U 75. minuti spretni Ribery se dokopao lopte na desnoj strani i gotovo iz mrtvog kuta zamalo iznenadio Harta. Deset minuta prije kraja Francuzi su puno opasnije zaprijetili. Cabaye je odličnim volejem loptu lansirao u desni kut Harta, ali je loptu u zadnji trenutak u out skrenuo netko iz engleske obrane. Francuzi su sve više stezali obruč oko engleskih vratiju, dok su se Englezi svoju priliku čekali iz kontri i polukontri, ali bez izglednijih prilika.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.