EURO 2012: Rusi do vrha napunili mrežu Če(c)ha, Dzagoev dvostruki strijelac!

Petak, 08. lipnja 2012. 22:38 Napisao/la  SC

Rusija - Češka 4:1. Pavlyuchenko se u protivničkom šesnaestercu poigrao s nekoliko čeških braniča da bi potom pospremio loptu u mrežu za visokih 4:1

RUSIJA – ČEŠKA 4:1

Stadion u Wroclawu.

Sudac: Howard Webb (Engleska)

Strijelci: 1:0 Dzagoev (15'), 2:0 Shirokov (24'), 2:1 Pilar (52'), 3:1 Dzagoev (79'), 4:1 Pavlyuchenko (82')

Rusija: Malafeev, Anyukov, Ignashevich, Zhirkov, A. Berezutski, Shirokov, Denisov, Zyryanov, Dzagoev (od 84' Kokorin), Arshavin, Kerzhakov (od 73' Pavlyuchenko).

Češka: Čech, Gebre Selassie, M. Kadlec, Hubnik, Sivok, Rezek (od 46' Hubschman), Rosicky, Plašil, Pilar, Jiraček (od 76' Petržela), Baroš (od 85' Lafata).

 

Nogometaši Rusije do vrha su napunili mrežu Če(c)ha u svom prvom susretu na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Momčad izbornika Dicka Advocaata odradila je lavovski posao već u prvom poluvremenu u kojem je pogocima Dzagoeva i Shirokova povela s velikih 2:0. Čehe je na otvaranju drugog poluvremena u 52. minuti utakmice u igru vratio Pilar nakon sjajne asistencije Plašila, no ruski stroj ubrzo je ugasio nade momčadi izbornika Michala Bileka.

Ruski starteg u 73. minuti umjesto Kerzhakova u igru šalje Pavlyuchenka što će se ubrzo pokazati kao pun pogodak. Pavlyuchenka je šest minuta kasnije bio asistent Dzagoevu, koji je s ruba šesnaesterca projektilom proparao mrežu Čecha za 3:1, a samo tri minute kasnije Pavlyuchenko se u protivničkom šesnaestercu poigrao s nekoliko čeških braniča da bi potom pospremio loptu u mrežu za visokih 4:1 te konačno rješenje pobjednika ove iznimno zanimljive utakmice.

Već na samom startu utakmice Rusi su pokazali odlučnost u igri prema naprijed, igrala se 15 minuta susreta kada je Zyryonov glavom tukao s lijeva, lopta je proletila pokraj vratara Petera Čecha, udarila u suprotnu vratnicu od koje se kao naručena odbila na nogu  Dzagoeva koji je snažnim udarcem pospremio u donji lijevi kut nemoćnog Čecha – 1:0. Svi simpatizeri ruske momčadi nisu morali dugo čekati na novo veselje, samo devet minuta kasnije ruski kapetan Arshavin progurao je loptu kroz Češku obranu te sjajno pronašao nečuvanog  Shirokova koji ju je vrhom kopačke lagano i sa stilom podigao preko nemoćnog  češkog vratara za velikih 2:0 u 24. minuti susreta.

Česi su u prvih 45 minuta imali veći broj napada, kornera, udaraca u okvir gola pa čak i već posjed lopte u nogama, no jedna statistička stavka bila je uvjerljivo na strani Rusa, a upravo ona je iskrojila rezultat prvog poluvremena. Izgledne šanse za postizanje pogotka: Rusija – Češka 4:0.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.