U subotu se održava redovita Skupština HAKS-a, najboljima 443 priznanja

Petak, 14. veljače 2020. 16:36 Napisao/la  Miroslav Krpan
U subotu se održava redovita Skupština HAKS-a, najboljima  443 priznanja

Hrvatski auto i karting savez cjelodnevnim programom u subotu, 15. veljače, na jednom će mjestu, u prostorima zagrebačkog Hotela International, kroz četiri različita sadržaja, okupiti veliki broj uspješnih sportaša i sportskih djelatnika, kojima je jedno zajedničko – brzine na četiri kotača i vrhunski rezultati.

Time će se zaključiti prošlogodišnja, plodna i uspješna sezona 2019. godine, ali i najaviti skori početak službene, nove, koja, kao i niz proteklih sezona starta međunarodnim FIA CEZ „9. Ina Rallyem Kumrovec 2020“, koji se održava  6. ožujka.

U 11 sati zasjedat će redovna Skupština HAKS-a uz uobičejena izvješća o protekloj sezoni, kako Upravnog i Nadzornog odbora, tako i stručnih odbora za auto sportove i karting.

Do izražaja će doći i izvješće novooformljene Komisije sportaša HAKS-a, koji su svoj obol dali i pri izradi novih pravila za sezonu 2020.

Razmotrit će se financijska izvješća i planovi, kao i smjernice narednog jednogodišnjeg rada u posljednjoj godini ovog četverogodišnjeg ciklusa.

Do večernjeg, zasigurno glavnog programa cjelodnevnog druženja, u pauzi će svoje radne sjednice održati Komisija sportaša, ali na jednom mjestu o aktualnom trenutku porazgovarat će i predstavnici svih klubova organizatora nekog od natjecanja na području Hrvatske.

Centralno događanje je svečano Proglašenje najuspješnijih sudionika auto i karting natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog auto i karting saveza u sezoni 2019.godine s početkom u 17 sati.

Prvi puta, odajući priznanje svim najboljim natjecateljima i organizatorima, svečanost se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, što će zasigurno biti obilježeno kao jedna od posljednjih domaćih obveza Predsjednice na isteku mandata.

Ovogodišnja svečanost okupljanja najuspješnijih već u startu izaziva interes mnogih oktanskih zanesenjaka.

Pored toga što se, intencijom od prije godinu dana novog predsjednika HAKS-a Davorina Štetnera, da se održi istog dana kada i skupština, kao i radne sjednice nekih tijela Saveza, proteći će u izmijenjenom konceptu u odnosu na niz ranijih.

Prvi jednosatni dio bit će pod budnim okom televizijskih kamera u direktnom prijenosu Kreator TV, a tijekom kojeg će se uručiti dio najznačajnijih priznanja namijenjenih onima „naj-naj“, od Zlatnih trofeja HAKS-a, najuspješnijih automobilista i kartingaša, posebnih priznanja pojedincima i organizacijama, najboljim organizatorima natjecanja, te državnim prvacima i prvacima HAKS-a u brojnim disciplinama automobilizma i kartingu.

Numerator se zaustavio na 443 priznanja u 23 različite skupine, od kojih je 408 pojedinačnih, a 35 pripada ekipama klubova i timovima.

Više je od 230 osoba koje primaju zaslužene pehare ili plekete za domaća i inozemna ostvarenja, a stižu iz više od 40 klubova, od ukupno 70-tak članica nacionalne sportske oktanske asocijacije – Hrvatskog auto i karting saveza.

Kroz program svečanosti voditelji će biti znana televizijska lica iz svijeta brzina Maja Ciglenečki i Matija Lovrec.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.