Međunarodna automobilistička federacija Croatia Rallyju dodijelila tri zvjezdice

Petak, 07. travnja 2023. 12:39 Napisao/la  SC
Međunarodna automobilistička federacija Croatia Rallyju dodijelila tri zvjezdice

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) je natjecanju WRC Croatia Rally dodijelila tri zvjezdice u sklopu Programa ekološke akreditacije, objavili su organizatori.

Tri dodijeljene zvjezdice predstavljaju najvišu moguću ocjenu u spomenutom Programu te dokazuju kako su organizatori natjecanja u Hrvatskoj poduzeli sve korake koji vode prema visokoj stopi održivosti samog natjecanja te kako poštuju najviše svjetske kriterije vezane uz smanjenje nepoželjnih utjecaja na okoliš.

Ovo priznanje dolazi nakon što su organizatori WRC Croatia pokrenuli suradnju s Energetskim institutom Hrvoje Požar (EIHP) iz Zagreba s namjerom da odrede izračun ugljikovog otiska te definiraju ciljeve i mjere za njegovo smanjivanje.

“Izuzetno smo ponosni na činjenicu da nas je krovna svjetska automobilistička organizacija FIA prepoznala i dodijelila nam ovo veliko priznanje. Svjesni smo svoje odgovornosti i upravo iz tog razloga iz godine u godinu ulažemo velike napore kako bismo smanjili utjecaj na okoliš poštujući najviše svjetske standarde. Ova ocjena je potvrda da se naš trud isplatio te ćemo na tragu toga nastaviti ulagati napore kako bismo opravdali dobiveno povjerenje“, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

EIHP je svoje istraživanje napravio koristeći podatke s WRC Croatia Rally događaja iz 2022. godine, a studija je napravljena u skladu s GHG protokolom i ISO 14064-1:2018 standardom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.