Martin Sinković suvozač juniorskom prvaku svijeta u reliju

Četvrtak, 15. travnja 2021. 15:10 Napisao/la  SC
Martin Sinković
Martin Sinković

Zlatni olimpijac i šesterostruki veslački prvak svijeta, Martin Sinković, u talijanskom Vareseu s bratom Valentom sezonu je prošlog vikenda otvorio osvojenim zlatom na Europskom prvenstvu.

Sad ga čekaju nova velika uzbuđenja.

Naime, poznati hrvatski veslač imat će priliku provozati se u WRC verziji Ford Fieste i okušati u ulozi suvozača juniorskom prvaku svijeta, Francuzu Adrienu Fourmauxu.

- Puno ljudi nam je reklo da smo na Europskom prvenstvu veslali kao da imamo motor u čamcu, a ja ću sada napokon iskusiti kako izgleda sport koji stvarno pokreću motori, kaže mlađi brat Sinković koji je oduševljeno prihvatio ovaj izazov.

Uloga suvozača izuzetno je bitna u Svjetskom reli prvenstvu, jer on je taj koji vozača uz pomoć svojih bilješki vodi kroz zahtjevne brzinske ispite, s prosječno više od 300 različitih zavoja.

Ova dva Red Bullova sportaša koje povezuje zajednička strast prema utrkivanju, jedva čekaju susresti se i udružiti snage, a Martin se nada kako će nakon reli jurnjave dobiti priliku za revanš u vlastitom sportu.

Ako uspijem izdržati vožnju u njegovom autu bez da pozelenim, volio bih da se Fourmaux okuša sa mnom u čamcu, poslao je Sinković izazov 25-godišnjem automobilistu za kojeg se vjeruje da bi u budućnosti mogao nastaviti francusku dominaciju u WRC-u, u kojem već gotovo dva desetljeća dominiraju Sebastien Loeb i Sebastien Ogier.

Za Fourmauxa će zajednička vožnja s Martinom Sinkovićem biti odlično zagrijavanje za ono što slijedi od 22. do 25. travnja, kad se u Hrvatskoj prvi put vozi Svjetsko reli prvenstvo.

Najbolji relijaši svijeta odmjerit će snage na 20 atraktivnih brzinaca, sa startom i ciljem u Zagrebu, a upravo Fourmauxu će naša zemlja ostati u posebno lijepom sjećanju, jer će sa svojom momčadi M-Sport Ford po prvi put imati prilike natjecati se u najjačoj kategoriji WRC-a.

U WRC majstorijama uživat će više 800 milijuna gledatelja putem televizijskih ekrana, a prizori prekrasnih hrvatskih krajolika i još ljepše arhitekture obići će sve kutke svijeta...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.