Laszlo Szasz u Kotoru dokazao da nema premca u ovakvoj konkurenciji

Četvrtak, 26. svibnja 2022. 15:03 Napisao/la  Miroslav Krpan
Laszlo Szasz
Laszlo Szasz Foto: Miroslav Krpan

Mađarski internacionalac Laszlo Szasz, automobilist Autokluba Dubrovnik Racing, još se jednom potvrdio kao izvrstan vozač, gotovo bez premca na ovim našim prostorima.

U formuli Reynard ostvario je dvije izvrsne vožnje na stazi dugoj 4.350 metara nadomak Kotora u Crnoj Gori i tako, s ukupnim vremenom 4:25,842 minute, pobijedio na Međunarodnoj brdskoj auto utrci „Memorijal Tripo Bukilica - Kotor 2022.“, kojom je obilježeno 70 godina automobilizma u Kotoru i Boki kotorskoj u organizaciji Auto sportskog kluba Kotor.

Uz Šampionat Crne Gore, Mamorijal Tripo Bukulica i Kup Kotor, utrka je, kao druga u ovoj sezoni, bodovana za Prvenstvo Republike Hrvatske nastupom 38 hrvatskih vozača.

Szasz je u drugoj vožnji ostvario i najbolje vrijeme dana 2:12,406 minuta, uz prosjek 118,272 km/sat, a u konačnici utrke s 1,654 sekunde bio uspješniji od crnogorskog asa Nikole Asanovića u formuli Norma.

Treće mjesto ukupno, ali daleko važnije, pobjedu Kategorije I hrvatskog prvenstva ostvario je Dejan Dimitrijević (AKK Fly with Kolman Zagreb), kojem je tehnika njegova Seat Leona zakazala na otvorenju sezone u Makarskoj.

Drugo mjesto iste konkurencije hrvatskog prvenstva pripalo je mladom Riječaninu Matiji Jurišiću (AK Župa Dubrovačka) u Škoda Fabia S2000, koji je tako uoči treće utrke sezone u Skradinu kroz desetak dana, zadržao lidersku poziciju domaćeg prvenstva.

Po novom, ove godine „performance factoru“ uvedenoj klasifikaciji vozila, Dimitrijeviću i Jurišiću pripale su pobjede u grupama 1 i 3, dok su u preostalima slavili Harun Hadžić (Splitski autoklub, Honda Integra) u grupi 4, Nihad Seferagić (AK Župa Dubrovačka, VW Polo) u grupi 2, Maro Franić (AK Dubrovnik Racing, VW Golf) u grupi 5, te Filip Magdić (AKK Fly with Kolman Zagreb, VW Golf 1) u grupi 6, u kojoj je ostvarena i najmanja razlika između prvog i drugog vozača od tek dvije tisućinke sekunde koliko je nakon dvije vožnje zaostao Florian Šalec (AK Zagorje) u Citroenu C2. S tri pobjede u klasama i maksimalnih 60 bodova (Kriste, Seferagić i Jurišić) do ekipne pobjede stigli su vozači AK Župa Dubrovačka, s deset bodova prednosti ispred višestrukih prvaka AK Dubrovnik Racing (Franić, Dubreta, Milković), te trećeplasiranog Splitskog autokluba (Mujkanović, Hadžić, Batalić) sa 48 bodova. Utrku su uspješno privela kraju 83 vozača, a sa 78.mjestom ukupnog poretka u Formuli Lotus nastup je zaključio i Dorijan Kljun (AK Rijeka), jedini hrvatski sudionik konkurencije PH povijesnih automobila.

Sljedeće natjecanje Državnog prvenstva na brdskim stazama vozi se u Skradinu od 3. do 5. lipnja u organizaciji AK Mihovil Šibenik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.