AUTOMOBILIZAM Korona-virus poremetio brojne planove, otkazane četiri utrke

Četvrtak, 08. listopada 2020. 09:02 Napisao/la  Miroslav Krpan

Ako se sve predviđeno održi ovogodišnje državno prvenstvo u automobilizmu provest će se s 21 bodovnim natjecanjem u pet disciplina, uz već zaključeni karting

Korona-virus poremetio brojne planove, otkazane četiri utrke
Foto: Miroslav Krpan

Ovogodišnja automobilistička i karting sezona pamtit će se kao godina u kojoj je sveprisutna pandemija korona-virusa poremetila brojne planove, u više navrata mijenjala kalendar, u začetku predviđenih više od 50 natjecanja u Hrvatskoj ili izvan granica, u nekoj od devet automobilističkih disciplina ili karting sportu u okvirima Hrvatskog auto i karting saveza.

U vrijeme dok se u Virovitici uspješno provodio trodnevni program državnog prvenstva u kartingu, pristizali su dopisi s terena od organizatora koji su se suočili s nezaobilaznim problemima.

Otkazana je međunarodna brdska auto utrka u Dubrovniku, koju je Autoklub Dubrovnik Racing trebao, kao četvrtu, završnu i odlučujuću upriličiti 10. i 11. listopada.

Dolazak i bodovanje nacionalnog prvenstva otkazao je Crnogorski automobilistički savez, a organizator je u otkazu naveo još tri razloga: preporuku gradskog sportskog saveza o neodržavanju sportskih manifestacija, nemogućnost financiranja te  broj pristiglih prijava s uredno uplaćenim kotizacijama u zadanim rokovima.

Brdsko prvenstvo Hrvatske tako je u 2020. zaključeno s tri bodovna natjecanja: Skradin, Malačka i Buzet.

Otkaz natjecanja stigao je i iz Ozlja, od istoimenog kluba, za međunarodnu autocross utrku u Ribniku predviđenu za 7. i 8.studenog.

Slovenci su otkazali svoje nacionalno prvenstvo, time i dolazak u Ribnik, a upitan je bio i dolazak vozača iz zemalja CEZ-a.

U Mostaru se neće bodovati regionalni dio Kupa HAKS-a u utrkama ubrzanja, a posljednji otkaz pristigao je iz Svete Nedelje.

Ovogodišnjeg izdanja tradicionalne, revijalne završnice hrvatskog automobilizma - Rally Show Santa Domenica, 28. i 29.studenoga, neće biti, stoji u širem obrazloženju organizatora AKK Sveta Nedelja.

U moru otkaza, pristigla je i jedna ohrabrujuća vijest.

Autoklub Poreč Motorsport, na stazi Karting centra Poreč u Taru, organizira dva natjecanja Prvenstva Hrvatske i Regije Zapad HAKS-a u kronometar vožnjama.

Održat će se 17. i 18. listopada i tako upotpuniti mogućnost bodovanja  Državnog prvenstva, uz jedno od nebrisanih natjecanja - kronometra na Grobniku u organizaciji AK RI autosport (8. studeni).

Predstoji vikend rallya u Poreču 9. i 10. listopada, a u kalendaru za PH je i nastup na Rallyu Idrija u Sloveniji 24. i 25.listopada.

Istog će se vikenda voziti posljednje natjecanje na kružnim stazama PH na stazi Hungaroring u Mađarskoj, s dvije bodovne utrke u okviru CEZ-a.

Ako se sve predviđeno održi ovogodišnje državno prvenstvo u automobilizmu provest će se s 21 bodovnim natjecanjem u pet disciplina (krug, brdo, rally, kronometar i utrke ubrzanja) uz već zaključeni karting.

Ne ponovilo se!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.