VN Španjolske: Lewis Hamilton pobijedio ispred Sebastiana Vettela

Nedjelja, 14. svibnja 2017. 18:10 Napisao/la  SC

Vettelovo vodstvo u poretku vozača smanjeno je na šest bodova

Lewis Hamilton pobjednik je VN Španjolske!

Hamilton je pobijedio Sebastiana Vettela u Ferrariju koji je sjajno startao i preuzeo vodstvo.

U 21. krugu Hamilton je ušao u boks i vratio se iza Vettela, koji je u 38. krugu ušao u boks i izašao točno ispred Hamiltona na soft gumama koji je promjenu guma obavio krug ranije.
 
 Hamilton je nastavio pritiskati Vettela i prestigao ga u 44. krugu što se pokazao kao ključan potez utrke.
 
 Britanac je u 57. krugu imao gotovo četiri sekunde prednosti ispred Nijemca i bilo je jasno da nijedan od vodeća dva vozača više neće ići u boks.
 
Hamilton je slavio s 3.5 sekundi prednosti ispred Vettela, treći je završio Ricciardo u Red Bullu, a bodove su osvojili još i vozači Force Indije Perez i Ocon, Hulkenberg u Renaultu, Wehrlein u Sauberu te Sainz i Kvyat u Toro Rossu.
 
 Vettelovo vodstvo u poretku vozača smanjeno je na šest bodova nakon prvih pet utrka sezone, a Mercedes je povećao prednost nad Ferrarijem na osam bodova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.