VELIKA NAGRADA JAPANA

Sebastian Vettel na deset bodova do naslova

Nedjelja, 13. listopada 2013. 12:53 Napisao/la  SC

Vettel  u idućoj utrci u Indiji mora biti među prvih pet da bi potvrdio titulu

 

 

 

Sebastian Vettel, vozač Red Bulla,  pobjednik je Velike nagrade Japana kojom je stigao na korak do naslova svjetskog prvaka. Vettel ima 90 bodova prednosti ispred Fernanda Alonsa, a u igri je još 100 bodova i samo je pitanje kada će njemački vozač potvrditi novi naslov. To će se dogoditi najvjerojatnije u idućoj utrci u Indiji.

Rezultati
Rezultati, VN Japana: 1. Sebastian Vettel (Red Bull) 1;26:49.301, 2. Mark Webber (Red Bull) +7.129, 3. Romain Grosjean (Lotus) +9.910, 4. Fernando Alono (Ferrari) +45.605, 5. Kimi Raikkonen (Lotus) +47.325..
Ukupan poredak: 1. Sebastian Vettel (Red Bull) 297, 2. Fernando Alonso (Ferrari) 207, 3. Kimi Raikkonen (Lotus) 177, 4. Lewis Hamilton (Mercedes) 161, 5. Mark Webber (Red Bull) 148..

Vettel je u Japanu stigao do pete uzastopne pobjede, Mark Webber (Red Bull) bio je drugi, a Romain Grosjean (Lotus) treći. Nijemac je na otvaranju utrke pao na treće mjesto, dok je Grosjean skočio na prvo mjesto ispred Webbera. Vettel je izbjegao nesreću nakon kontakta s Lewisom Hamiltonom, kada je Britancu pukla guma. Kada je Webber u 25. krugu ušao u boks postalo je jasno da se odlučio na taktiku tri zaustavljanja, a Vettel i Grosjean na dva. Vozač Lotusa ušao je po drugi put u boks u 29. krugu, a Vettel je ostao na stazi još osam krugova. Kada se vratio na stazu krenuo je u napad i nakon samo tri kruga našao se u vodstvu.

- Ichiban, ichiban, vikao je Vettel kada je prvi prošao kroz cilj, u prijevodu s japanskog "Broj jedan".

- Oduševljen sam utrkom. Slabo sam startao. Pazili smo na gume i imali smo sjajan tempo pred kraj utrke, rekao je Vettel kojem treba plasman među pet u utrci u Indiji da bi potvrdio naslov.

Iako je Vettel oprezan, Alonso je odustao od utrke za naslov.

- Mislim da više ne postoji mogućnost da osvojim naslov. I kada bi Vettel odustao u svim utrkama, ja bi opet morao pobijediti da bi ga prestigao. Radimo najbolje što možemo, ali samo je pitanje kada će Vettel potvrditi titulu, ustvrdio je Fernando Alonso.


 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.