VN Indije: Sebastian Vettel ponovo najbrži u kvalifikacijama, Fernadno Alonso peti

Subota, 27. listopada 2012. 14:14 Napisao/la  SC

Drugo mjesto osvojio je Mark Webber, Red Bull je u posljednje tri utrke zauzeo prvi red, a posljednji put to je pošlo za rukom McLarenu 2007.

Sebastian Vettel, vozač Red Bulla, osvojio je prvo mjesto u kvalifikacijama za Veliku nagradu Indije što je na rasporedu u nedjelju od 10.30 sati. Nijemac je peti puta ove sezone stigao do najbolje pozicije. Drugo mjesto osvojio je Mark Webber (1:25.327), što znači da je Red Bull na zadnje tri utrke zauzeo prvi red, a to se zadnji put dogodilo 2007. godine kada je isto uspjelo McLarenu. Vettel je najbrži krug odvozio za 1:25.283 minute, a najbliži pratitelj u ukupnom poretku Fernando Alonso (1:25.773) osvojio je peto mjesto.  

- Zadovoljan sam kvalifikacijama, sve je bilo u redu, nemamo nikakvih problema s bolidom. McLaren, Ferrari i Lotus su brzi tako da moramo vidjeti kako će biti u utrci, rekao je Sebastian Vettel.

Treće mjesto u kvalifikacijama zauzeo je Lewis Hamilton (McLaren,1:25.544), četvrti je bio njegov klupski kolega Jenson Button (1:25.659).

- Pokušali smo izvući maksimum iz bolida, ali nije bilo šanse da budemo brži od Red Bulla i McLarena. Na kraju svega peto mjesto je dobro, mogli smo biti i slabiji. Nisam zabrinut ni razočaran jer znam da se stvari brzo mijenjaju i sve može biti drugačije već  u nedjelju, rekao je Fernando Alonso.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.