Sin Michaela Schumachera Mick od iduće će sezone za Haas voziti utrke formule 1

Srijeda, 02. prosinca 2020. 13:15 Napisao/la  SC
Mick Schumacher
Mick Schumacher

Mick Schumacher, sin Michaela Schuamchera, po mnogima najboljeg pilota formule 1 svih vremena, od iduće će sezone karijeru nastaviti u formuli 1.

Objavljeno je to u srijedu, nakon što je Mick Schumacher stavio svoj potpis na višegodišnji ugovor s momčadi Haas, inače partnerom Ferrarija čije akademije za mlade vozače je Mick bio član.

- Izgleda da ću sljedeće godine biti član formule 1, čini me to nevjerojatno sretnim, ostao sam bez riječi. Oduvijek sam vjerovao da ću ostvariti svoj san, rekao je Mick Schumacher, koji će u momčadi Haasa voziti uz Rusa Nikitu Mazepina.

Schumacher i Mazepin zamijenit će Francuza Romaina Grosjeana i Danca Kevina Magnussena.

Schumacher će u bolidu biti već idući tjedan na prvom treningu za Veliku nagradu Abu Dhabija.

Mick Schumacher u formulu 1 dolazi kao aktualni lider formule 2.

- Formula 2 dugo je služila kao poligon mladim talentima da pokažu svoje vrijednosti, a ovogodišnja sezona nedvojbeno je jedna od najboljih do sada. Čvrsto vjerujem da je Schumacher diplomirao i stekao sve uvjete za nastup u ovom rangu natjecanja, rekao je Guenther Steiner, prvi čovjek Haasa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.