Lewis Hamilton pobijedio u Brazilu i zadržao mogućnost da osvoji titulu prvaka

Ponedjeljak, 14. studenog 2016. 00:43 Napisao/la  SC

U posljednjoj utrci sezone Hamilton mora pobijediti, a Rosberg ne smije biti bolji od četvrtog mjesta

Lewis Hamilton pobjednik je Velike nagrade Brazila čime zadržao mogućnost da osvoji  četvrti naslov prvaka u posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju za dva tjedna.

Vožnja na Interlagosu trajala je puna tri sata po kišnim uvjetima koji su utrku prekidali u dva navrata sa startom koji je kasnio gotovo 15 minuta.

Hamilton je prvi put slavio u Brazilu ispred momčadskog kolege Nica Rosberga koji sada vodi s 12 bodova prednosti.

 U posljednjoj utrci sezone Hamilton mora ići na pobjedu, a njegov njemački kolega ne smije biti bolji od četvrtog mjesta.
 
Zvijezda dana na Interlagosu je ipak bio Max Verstappen koji je 15 krugova prije kraja otišao u boks čime je ispao iz prvih deset.

Bez obzira na to, mladi Nizozemac je do kraja odvozio fenomenalno što ga je dovelo do treće pozicije u pretposljednjem krugu kada je prestigao Sergija Pereza.

 Felipe Massa se izvrtio u 48. krugu utrke nakon čega je prodefilirao stazom zaogrnut brazilskom zastavom, a nisu izostale niti suze u trenucima dok je grlio suprugu i sina po dolasku u boks.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.