Lewis Hamilton osvojio Veliku nagradu Toskane, Britanac blizu Michaela Schumachera

Nedjelja, 13. rujna 2020. 19:51 Napisao/la  SC
Lewis Hamilton osvojio Veliku nagradu Toskane, Britanac blizu  Michaela Schumachera

Lewis Hamilton (Mercedes) osvojio Veliku nagradu Toskane u Muggelu, Britanac je ostvario 90. pobjedu u karijeri, došao je na samo jednu pobjedu od rekorda legendarnog Michaela Schumachera.

Utrku su obilježli brojni sudari zbog čega je safety car čak triput izlazio na stazu.

Najveći sudar dogodio se upravo kada je safety car bio na stazi, a nastradali su Alfa Romeo Antonia Giovinazzija, McLaren Carlosa Sainza, Haas Kevina Magnussena i Williams Nicholasa Latifija.

Trinaest krugova prije kraja Kanađanin Lance Stroll je pri brzini od čak 282 km/h razbio svoj Racing Point, a odustali su i Pierre Gasly i Max Verstappen.

Utrku je završilo samo 12 vozača.

Ferrari je na svojoj stazi slavio jubilej, 1000. utrku u povijesti, ali se njegovi vozači nisu iskazali, Charles Leclerc je bio osmi, a Sebastian Vettel deseti.

Sa šestom pobjedom u sezoni Hamilton ima 52 boda više od Bottasa u ukupnom poretku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.