Formula 1: Kimi Raikkonen kažnjen zbog sudara, Mercedes osigurao naslov

Ponedjeljak, 12. listopada 2015. 09:21 Napisao  I. V.

 Ferrari ostao bez izgleda za osvajanje konstruktorskog naslova 


Finac Kimi Raikkonen (Ferrari) zbog sudara sa sunarodnjakom Valtterijem Bottasom u posljednjem krugu Velike Nagrade Rusije kažnjen sa 30 sekundi čime je s petog pao na osmo mjesto u poretku utrke. Vodstvo utrke je procijenilo kako je Raikkonen kriv za udes zbog čega je zaradio kaznu od 30 sekundi.

Raikkonen je padom na osmo mjesto izgubio šest bodova, zadržavši četvrtu poziciju u ukupnom poretku svjetskog prvenstva, međutim Ferrari je ostao bez izgleda za osvajanje konstruktorskog naslova kojeg je osigurao Mercedes. Četiri utrke prije kraja sezone Mercedes ima nedostižnih 531 bod, Ferrari je drugi sa 359 bodova, a treću poziciju drži Williams-Mercedes sa 220 bodova. Zanimljivo, Mercedes je i prošle godine osigurao konstruktorski naslov u Sočiju.

Pobjedu u Sočiju izborio je aktualni svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton ispred ispred Vettela i Meksikanca Sergia Pereza. Hamilton vodi u ukupnom poretku sa 302 boda, Vettel je na drugom mjestu sa 236 bodova, dok je treći Rosberg sa 229 bodova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.