Formula 1: Estebanu Oconu VN Mađarske, Francuz ostvario prvu pobjedu u karijeri

Nedjelja, 01. kolovoza 2021. 17:56 Napisao/la  SC
Esteban Ocon
Esteban Ocon

Francuz Esteban Ocon (Alpine-Renault) pobjednik je Velike nagrade Mađarske u formuli 1, jedanaeste utrke sezone vožene na Hungaroringu.

Oconu je ovo prva pobjeda u karijeri i drugo postolje od kada je 2016. godine ušao u oktanski cirkus.

Francuz je u utrku startao iz četvrtog reda, što je odlično iskoristio budući da su kiša, izbor guma i Valtteri Bottas na startu izazvali popriličan kaos, nakon čega je čak petero vozača moralo odustati.

Ocon je nakon izlaska sigurnosnog vozila bio drugi iza Hamiltona i pametnom taktikom kroz boksove dospio do prvog mjesta i sačuvao ga do kraja.

Drugo mjesto osvojio je Sebastian Vettel, treći je bio Lewis Hamilton, koji je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku budući da je Max Verstappen utrku okončao na desetom mjestu.

Verstappen je također sudjelovao u incidentu na startu utrke, u njega se zabio Bottas, ali nije zbog toga morao odustati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.