Borba za život: Michael Schumacher u kritičnom stanju zbog upale pluća

Srijeda, 12. veljače 2014. 10:16 Napisao/la  SC

Imunitet je oslabljen što može uzrokovati otkazivanje organa i smrt

Michael Schumacher bori se za život u bolnici Grenoble u Francuskoj odakle je je stigla službena vijest da velikan Formule 1 ima upalu pluća. Zbog komplikacija svi su drugi procesi obustavljeni, uključujući buđenje iz kome.

- Dok leži u komi ne može kašljati i tako se riješiti sekreta, to je jedan od razloga zašto je dobio upalu pluća. Tijelo sada prima manje kisika, a imunitet je oslabljen što može uzrokovati otkazivanje organa i smrt. Lijekovi uglavnom pomažu, no postoje bakterije koje su otporne na antibiotike, kazao je profesor Heinz Peter Moecke iz klinike hitne medicine u Hamburgu.

Michael Schumacher je u prosincu 2013.  zadobio teške ozljede glave prilikom pada na skijanju i od tada se nalazi u induciranoj komi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.