Automobilizam: Sezona počinje nedjeljnom utrkom na stazi Motodroma Poreč u Taru

Subota, 05. travnja 2014. 08:56 Napisao/la  MIroslav Krpan

Elitu predvodi prošlogodišnji državni prvak i pobjednik ukupnog poretka Ivan Pavlović (AK Rijeka), a na listi prijava čak je devet od deset prvoplasiranih prošlogodišnjeg PH

U nedjelju 6. travnja počinje nova domaća automobilistička sezona. Pred nama je 230 dana tijekom kojih će se u 26 vikenda odvijati kalendarom Hrvatskog auto i karting saveza predviđenih ukupno 38 natjecanja u sedam raspisanih disciplina hrvatskog auto sporta.

Domaćin i organizator prvog natjecanja ujedno najmlađe domaće prvenstvene discipline – kronometar vožnji je Autoklub „Skok racing“ iz Brtonigle pod čijim je okriljem prije punih 19 godina i nastala ova disciplina koje traje dan danas. Prije sedam godina uvrštena je u tadašnje Prvenstvo Regije Zapad HAKS-a, da bi se potom  dvije godine vozio  Kup HAKS-a odnosno Kup Hrvatske, a od 2012. godine je državno prvenstvo. I ovogodišnja sezona otvara se upravo samo sa bodovanjem PH.

Sezona se otvara na stazi „Motodroma Poreč“ u Taru. Bogata je i  lista prijava za nedjeljnu jubilarnu manifestaciju „Hyundai Autokuća Košara – 10. Nagrade Tar-Vabriga 2014.“. Prijavilo se 52 vozačice i vozača  iz 15 hrvatskih klubova. Vozi se šest klasa – tri u grupi automobila „serija“ i to do 1200, do 1600 i preko 1600 ccm, potom dvije u grupi „sport“ do 1400 i preko 1400 ccm i zasebno klasa „diesel“.

 Elitu predvodi prošlogodišnji državni prvak i pobjednik ukupnog poretka Ivan Pavlović (AK Rijeka), a na listi prijava čak je devet od deset prvoplasiranih prošlogodišnjeg PH.

Staza u Taru duga je 600 metara, a gledateljima uz dobre uvjete boravka uz stazu pruža pregršt uzbuđenja.  Pokrovitelji manifestacije su  Općina Tar-Vabriga i Turistička zajednica Tar-Vabriga, dok su generalni sponzori Hyundai-Autokuća Košara, Istarska kreditna banka Umag i Allianz osiguranje.

Ranojutarnje okupljanje sudionika počinje jednosatnom verifikacijom i tehničkim prijemom vozila od 7,30 sati. Službeni trening je u 10,15 sati. Svečano otvaranje natjecanja je u 12,50 sati, a prva bodovna vožnja u 13 sati. Tijekom dana odvijati će se dva bodovna natjecanja sa po dvije vožnje. Prvo se vozi „lijevi“ krug, a potom „desni“. Proglašenje najuspješnijih planirano je oko 19 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.