17. Nagrada Malačke: 83 vozača iz šest država prijavljena za brdsku utrku u kaštelanskom zaleđu

Petak, 16. svibnja 2014. 15:13 Napisao/la  Miroslav Krpan

Skradinsko brdo prije desetak dana pripalo je povratniku na domaće staze riječkom asu, nositelju Zlatne kacige Siniši Kraincu

Nastavlja se ovogodišnja sezona automobilističkih utrka na brdskim stazama. U zaleđu Kaštela, na stazi „Malačka“ dugoj 4.100 metara, u organizaciji Splitskog autokluba u subotu 17. i nedjelju 18. svibnja održava se međunarodna utrka „17. Nagrada Malačke – Sv. Dujam 2014.“. Boduje se za FIA - Prvenstvo Srednjeeuropske zone (CEZ Trophy), Prvenstvo Republike Hrvatske, Brdsko PH povijesnih automobila, Šampionat Automobilističke federacije Crne Gore, te Prvenstvo Regije Jug HAKS-a (Dalmacija). Prijavljena su 83 vozača iz šest europskih zemalja. Domaći automobilisti stižu iz 23 kluba, a za Prvenstvo Dalmacije prijavljeno je 37 vozača iz 12 dalmatinskih klubova.

Staza na Malački predstavlja jednu od ponajboljih u nas, uz buzetsku jedinu na kojoj su mogući i nastupi Kategorije II (formule i prototipovi). Upravo je to bio mamac za sedmoricu vozača u bolidima koji će očito odlučivati o ukupnom pobjedniku utrke. Na listi prijava je i jedan od ponajboljih u nas mladi Riječanin Dino Butorac (AK Opatija Motorsport) sa formulom Renault 2000, a rivali su mu isto tako mladi vozači iskusniji Branimir Radić (Učka Sport) i Ante Alduk (SAK).

Skradinsko brdo prije desetak dana pripalo je povratniku na domaće staze riječkom asu, višestrukom državnom prvaku, naj hrvatskom automobilistu i nositelju Zlatne kacige Siniši Kraincu, sada i u „dresu“ Autokluba Rijeka. Samo malo više od 1,8 sekunde zaostao je europski brdski prvak Tomislav Muhvić ( AKK Petar Klepac), a četiri sekunde viška još jedan trofejni as Robert Bradarić (AK Solin). Među „povjesničarima“ i dalje pobjede niže veteran Mladen Sigurnjak iz Autokluba „Učka Sport“. U klupskoj konkurenciji očito je došlo do znatnih preslagivanja. Prva je utrka najavila da će sezona za ekipni naslov biti krajnje neizvjesna. Pojavili su se ili na scenu vratili neki novi „igrači“. Za početak prednjače ekipe autoklubova Solin, Petar Klepac i Rijeka, a potom Dubrovnik racing, Velika Gorica i Klek.

Dvodnevni program počinje u subotu prijemom vozača i vozila od 8 do 11,30 sati u Trolokvama, slijedi dvosatni slobodni trening u 12,15 sati, a potom od 15,30 sati dva službena treninga.

U nedjelju, 18. svibnja, u 11 sati je svečano otvaranje utrke, a prva bodovna vožnja starta u 12 sati, a druga je oko 14,30 sati.

Proglašenje najuspješnijih i podjela zasluženih pehara očekuje se oko 17 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.