Sandra Perković deveti put pobijedila na Hanžekovićevu memorijalu

Srijeda, 16. rujna 2020. 00:00 Napisao/la  SC
Sandra Perković
Sandra Perković

Sandra Perković pobijedila je na 70. Hanžekovićevom memorijalu hicem od 64.67 metara.

- Jako sam zadovoljna devetom pobjedom i što sam ove godine uopće bacala na Hanžeku. Sretna sam što je sezona završila pozitivno i nadam se da će sljedeće sezone organizatori svugdje početi održavati mitinge. Zadnje natjecanje je bilo puno gledatelja, a danas je nekako bilo tužno. Ljudi su prošlih godina vrištali iz sveg glasa, a sad je sve bilo tiho. Ovaj koronavirus nam je napravio puno štete. Spremate se četiri godine za Olimpijske igre i moram priznati da su misli već bile u Tokiju. Bila sam spremna, pa onda u izolaciji, pa opet počela trenirati i ostavilo je to sve traga na mene, rekla je Perkovićka.

Sandra se osvrnula i na izbacivanje bacanja diska iz programa Dijamantne lige.

- Ne sviđa mi se sustav. Ne volim što izbacuju natjecanja općenito, ne samo bacanje diska. Ne smijemo deklasirati discipline i mislim da bi trebalo isto tretirati sve atletičare. Svi bismo se trebali boriti u najjačoj konkurenciji. Ja mogu sugerirati samo ono za što mislim da je najbolje. Nadam se da će biti olimpijska godina. Moram dobro otvoriti sezonu, ali sada ću se prvo odmoriti dva do tri tjedna, onda lagano krenuti u trening i usredotočiti se na Svjetsko i Europsko prvenstvo, a onda i Olimpijske igre u Tokiju, kazala je Perkovića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.