Otvoreno zimsko PH: Sandra Perković u Splitu ostvarila najbolji rezultat sezone na svijetu

Nedjelja, 06. ožujka 2016. 19:00 Napisao/la  Ivan Jelić

Perković je na Parku mladeži bacila disk 70 metara i 59 centimetara

Sandra Perković po tradiciji je otvorila sezonu nastupom Otvorenom zimskom prvenstvu Hrvatske u bacanjima o organizaciji splitskog ASK-a. Na Parku mladeži bacila je disk 70 metara i 59 centimetara, što je najbolji rezultat sezone u svijetu. U prve tri serije Perković je imala još dva hica preko 68 metara, dok je u posljednje tri imala sva tri prijestupa.

- Želja mi je bila postaviti najbolji rezultat sezone u svijetu, koji je sa 68.50 držala Kubanka Perez. To sam prebacila za preko dva metra. Nisam iskoristila sve što sam mogla jer je i zaletište bilo malo klizavo zbog jutrošnje kiše. Ovaj rezultat je i potvrda dobrog rada u zimskom razdoblju i najava da će disk u nastavku sezone letjeti još dalje, izjavila je Sandra Perković.

Nova hrvatska rekorderka u bacanju koplja Sara Kolak ispunila je olimpijsku normu sa 62 metra i 75 centimetara i tako za dva i pol metra popravila svoj prošlotjedni hrvatski rekord. Mlada Ludbrežanka prva je Hrvatica u povijesti koja je koplje bacila preko 60 metara.

- Napokon mije pao veliki kamen sa srca jer su me i treneri i moji ukućani kad će ta 62 metra. Bitno mi je bilo da tehnika bude dobra jer smo tu neke stvari mijenjali i napokon je sve leglo kako treba.U četvrtoj seriji je koplje letjelo jako dugo ali je završilo izvan segmenta i to me motiviralo da u petoj seriji zapnem još jače i izborim olimpijsku normu. Još ne mogu vjerovati da ću biti u istoj reprezentaciji na Olimpijskim igrama s mojim idolima Sandrom Perković i Blankom Vlašić, kazala je Sara Kolak.

U posljednjoj seniroskoj disciplini u muškom bacanju kugle ASK-ov Zadranin Stipe Žunić dva puta je bacio olimpijsku normu, 20.60 i 20.53. Žunić je već prije bio na popisu putnika za Rio de Janeiro, a s obzirom da je u punom jeku priprema i od njega se očekuju bolji rezultati u nastavku sezone.

- Očekujem da će za finale Europskog prvenstva trebati u kvalifikacijama baciti oko 20.10 a za finale Olimopijskih igara nekih 20-ak centimetara dalje. Spreman sam za to i uz malo sreće nadam se nastupu u finalu na oba velika natjecanja ove godine, riječi su Stipe Žunića.

U četiri bacačke discipline – disku, kladivu, koplju i kugli, u muškoj i ženskoj konkurenciji kod kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora, na ukupno 32 natjecanja nastupilo je 117 atletičarea iz šest zemalja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.