BLANKA VLAŠIĆ PORUČUJE

Malo je nedostajalo da završim karijeru

Utorak, 21. svibnja 2013. 11:19 Napisao/la  I. J.

- Ne želim previše pričati o prošlosti, bio je to težak period za mene, rekla je Blanka

Blanka Vlašić napokon se vraća. Ponajbolja svjetska skakačica u vis, 21. svibnja vratit će se na zaletište skoka uvis na mitingu Dijamante lige koji se održava u New Yorku. Blanka dugo vremena nije skakala na jednom službenom natjecanju, posljednji put bilo je to u rujnu 2011. godine na finalnom mitingu Dijamante lige u Bruxellesu.

- Nije me bilo dugo vremena, evo i ja sam dočekala da imam konferenciju za novinare uoči natjecanja, rekla je Blanka Vlašić na svojoj prvoj presici nakon dugo vremena.

Podrška s tribina u New Yorku
Blanka Vlašić će i u Velikoj Jabuci imati podršku navijača.
- Mario Ančić je javio da je kupio nekoliko ulaznica, a samnom ide i Ivana Brkljačić koja mi je obećala da će me bodriti na prvom natjecanju kada se budem vratila. Eto, mislila sam da će biti negdje bliže. Želim se ovom prilikom zahvaliti svima na podršci koju su mi pružali u danima koji su za mene bili izrazito teški, rekla je Blanka.

Razlog je Blankin povratak na zaletište nakon dugo vremena. Jedna od najboljih hrvatskih atletičarki svih vremena imala je problema sa skočnim zglobom, te se podvrgnula operaciji u Švedskoj. Uz Blanku su na konferenciji za novinare bili trener Bojan Marinović, fizioterapeut Stjepan Boro, te Zoran Tocilj direktor sportsko-medicinskog centra "Diomed"

- Ne želim previše pričati o prošlosti, bio je to težak period za mene. Bilo je trenutaka kada sam mislila da neću dočekati priliku i dan da se vratim. Sada se sve posložilo, krećem u drugo poluvrijeme svoje karijere i to me jako veseli i jako sam uzbuđena zbog te činjenice, rekla je Blanka.

Povratak se odužio i zbog bakterijske infekcije. Svi su očekivali povratak na Olimpijskim igrama u Londonu, a kada je otkazala nastup pojavile su sumnje da bi Blanka mogla reći zauvijek zbogom.  

- Bila sam vrlo blizu toga da, naravno u dogovoru sa svojim timom, jednostavno odustanem i završim karijeru. Zato i nemmam, niti želim pričati o nekim očekivanjima. Isto tako ne razmišljam o Svjetskom prvenstvu u Moskvi. Kada nešto planiram, to obično ne ispadne tako. Ne razmišljam o rezultatu kojega bi mogla ostvariti, sretna sam što imam priliku opet skakati i što pakiram stvari za natjecanje, a ne za odlazak na operaciju, ustvrdila je Blanka Vlašić koja bi uz nastup u New Yorku trebala skakati i u Rimu i Oslu.

Ipak, za pravi povratak trebat će još neko vrijeme, progonze govore i do šest mjeseci.

- Recimo ovako, ozljeda je stvar prošlosti, ali treba naglasiti da ponekad osjetim bol prije ili poslije treninga. Nije to ništa strašno, meni u ovom trenutku trebaju natjecanja i što bolji skokovi. Kada se zagrijem bol nestane, ali ne treba očekivati neke velike rezultate u New Yorku, zaključila je Blanka Vlašić.


Bojan Marinović i Blanka Vlašić na konferenciji za novinare/Foto Ivana Ivanović/Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.