Rally maškaranih oktanaca kao uvod u karnevalsko ludilo na Kvarneru

Subota, 21. siječnja 2023. 16:35 Napisao/la  Miroslav Krpan
Rally maškaranih oktanaca kao uvod u karnevalsko ludilo na Kvarneru
Foto: Miroslav Krpan

Treće subote u siječnju, već tradicionalno iz Viškova starta svojevrsna oktanska parodija, međunarodna karnevalsko-turističko-sportska manifestacija, dojmljivog pozivnog ocjenskog auto rallya jedinstvena imena  „12.Rally maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija 2023.“.

U organizaciji Autokluba RI autosport, rally se odvija na dionici Viškovo-Kastav-Frlanija-Matulji-Opatija, uz nastup 20-ak različitih vozila, što domaćih, ali i gostiju iz Italije.

Ova manifestacija, nastala 2010. godine, postala je sastavnim dijelom brojnih i sadržajnih maškaranih programa na zapadnom dijelu od Rijeke, povezujući četiri lokalne jedinice, dva grada i dvije općine koje su uz Primorsko-goransku županiju i pokrovitelji manifestacije.

Rally je startao u Viškovu, potom se otišlo put Kastva gdje su ih dočekalli aktivisti Društva „Frlanija-pakal Babulini“ na putu do  znanog oktanskog i zvončarskog centra Matulja.

U Matuljima se vozio drugi ispit spretnosti, a završnica je bila u Opatiji bajnoj -  „staroj dami“ hrvatskog turizma, biseru Kvarnera, na Kupalištu Slatina

Nemjerljiv je doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji, dok je službeni osiguravatelj „Croatia osiguranje“ d.d. Rijeka.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.