Kadeti Sv. Jakova srušili juniorski državni rekord

Četvrtak, 04. srpnja 2019. 11:57 Napisao/la  SC
Kadeti Sv. Jakova srušili juniorski državni rekord

 

Sjajne vijesti stigle su iz francuskog Sillansa nedaleko Grenoblea, gdje je održan jedan od najjačih svjetskih juniorskih reprezentativnih turnira u boćanju iz službenog kalendara FIB-e i FEB-e - memorijal "Gilbert Veyret”.

Članovi juniorske reprezentacije Hrvatske u sastavu Lovro Šipek (Sv. Jakov, Jadranovo), Filip Klarić (Drivenik), Leon Petz (Vargon) i Đordano Ferenac (Istra Poreč) predvođeni izbornikom Čedom Vukelićem i njegovim pomoćnikom Vjekoslavom Matetićem osvojili su 3. mjesto u konkurenciji 8 ekipa.

Na turniru su nastupile i reprezentacije Italije, Slovenije, Monaka, te Francuska A i B reprezentacije, zatim zajednička selekcija francuskih pokrajina Auvergne i Rhone – Alpes, te selekcija francuskog departmenta Isere.

Nakon što su u skupini pobijedili Sloveniju 8:4, odigrali neodlučeno sa Francuskom B 6:6 i izgubili od zajedničke selekcije francuskih regija Auvergne i Rona-Alpe (Aura) 7:5, hrvatski juniori su u završnom susretu za ukupno 3. mjesto na turniru savladali Italiju 10:2.

U finalu je Francuska A nadvisila Sloveniju 8.4.

Mladi boćari Svetog Jakova, Lovro Šipek i Filip Klarić, ostvarili su novi juniorski rekord Hrvatske u štafetnom izbijanju.

Lovro i Filip su pogodili 47 boća od 56 izbačaja, što je novi hrvatski rekord i u kadetskoj konkurenciji.

Obojica su još uvijek kadeti (U-15), pa time ovaj rezultat ima još veću težinu.

Liga mladeži NS Rijeka