U-14 momčad Kastva osvojila šesto mjesto na završnici Europske košarkaške lige mladih

Ponedjeljak, 10. lipnja 2024. 13:16 Napisao/la  KS
Košarkaši Kastva
Košarkaši Kastva

Mladi košarkaši Kastva osvojili su šesto mjesto na završnici Eurpske košarkaške lige mladih, u svom premijernom nastupu na ovom prestižnom natjecanju Kastavci su uspjeli izboriti plasman na završni turnir najboljih osam momčadi.

Završni turnir odigran je u Rumunjskom Sibiu, a Kastavce je boljeg plasmana koštao sustav natjecanja, poraz prvoga dana usmjerio ih je u razigravanje za poredak.

Prvoga dana Kastav je poražen od mađarske momčadi DEAC Basketball Academy 87:67, nakon toga su pobijedili domaći Andu Sibiu 80:70 nakon produžetaka, DAN Dacian 74:57 i na kraju ukrajinski Užgorod 100:94.

Za Kastav su u rumunjskom Sibiu igrali Matko Kajfeš, Luka Lučin, Neo Brunjak, Marko Vidoš, Fran Vuleta, Pavle Crnić, Niko Rukavina i Teodor Polić, a u stvaranju ovog rezultata sudjelovali su još i Tom Božić, koji je nastup propustio zbog okupljanja reprezentacije, Gabrijel Dobrota, koji nije igrao zbog ozljede, te Niko Ujdurović, koji je imao privatnih obaveza. 

Trener momčadi bio je Ivor Brunjak, pomoćnik Eugen Tončinić.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.