RSS: Riječki kineziolozi i treneri boravili u Bukureštu

Ponedjeljak, 02. rujna 2019. 19:09 Napisao/la  SC
RSS: Riječki kineziolozi i treneri boravili u Bukureštu

 

U sklopu Erasmus + Sport projektaTraditional Games Are Meeting, riječki kineziolozi i treneri u Rumunjskoj su 28. i 29. kolovoza prezentirali tradicionalne hrvatske igre- boćanje, skakanje u vreći i graničar.

Traditional Games Are Meeting je projekt malog kolaborativnog partnerstva koji traje do 31. 12. 2019. godine čiji je cilj upoznavanje i poticanje djece i mladih da se zabavljaju uz tradicionalne sportove i igre te povratak djece i mladih naigrališta.

U Nacionalnom muzeju sporta u Bukureštu, okupljene kineziologe, trenere i predstavnike partnera, osim domaćina, pozdravio je i osvajač zlatne olimpijske medalje u hrvanju iz 1972. godine Gheorge Berceanu.

Potom su boćanje, graničar iskakanje u vreći prezentirani trenerima iz Bugarske, Turske i naravno Rumunjske.

Drugi dantrajanja aktivnosti, kineziolozi i treneri su navedene igre naučili i djecu iz Bukurešta koja su uživala u igranju i druženju, ali i upoznavanju sa našim gradom i kulturom življenjau Rijeci i Hrvatskoj općenito.

Projekt koordinira Kargenc club iz Karasua, Turska, a Hrvatsku predstavlja Zajednica sportskih udruga Grada Rijeke “Riječki sportski savez”.

Posljednja razmjena znanja i iskustava predviđena je za početak listopada u Turskoj, a prije toga RSS će aktivnosti vezane uz EU projekte koje provodi, građanima Rijeke približiti u sklopu Europskog tjedna sporta koji se obilježava od 23. do 30. rujna.