ZAMET - ZELINA (19) Dejana Milosavljević: Ako ćemo biti na pravoj razini, prolazak u finale ne dolazi pod znak pitanja

Četvrtak, 12. svibnja 2016. 05:14 Napisao  Patrik Mršnik

Naravno da ih ne smijemo olako shvatiti. Ipak, tko god dođe u polufinale mora proći neki filter do te stepenice. Koncentracija nam mora biti na maksimumu, kaže Ana Paurević.

Od 19 sati rukometašice Zameta kreću po finale domaćeg kupa. Završnica se, kao i u prethodne dvije sezone igra u Umagu, a protivnik u poluzavršnici je ekipa Zeline. Nominalno, radi se o trećeligašu koji je ljetos zbog financijskih problema bio primoran odustati od prvoligaškog natjecanja nakon trećeg mjesta na ljestvici, iza Podravke i Zameta. Riječanke su favoritkinje i sve osim lagane pobjede značilo bi sjajan otpor objektivnog autsajdera iz Hrvatskog Zagorja. Upravo su autsajderi ponekad najopasniji.

- Cijela ekipa mora dati svoj maksimum u polufinalu. Ni u primislima nam nije neko opuštanje u četvrtak jer znamo koliko želimo igrati u finalu. Imale smo sreće u ždrijebu, no to nam ništa ne znači u trenutku kada se bude igralo finale. Doći ćemo do njega možda laganim, najlakšim mogućim putem, ali i to treba učiniti. Spremne smo za utakmicu protiv Zeline kao da se radi o nekoj ekipi iz onog drugog polufinalnog para, kaže Dejana Milosavljević u najavi utakmice.

A u drugom polufinalu, dva sata ranije sastaju se Podravka i Lokomotiva. Netko će dakle, morati ispasti pa krenuti u boj za treću poziciju u petak od 15 sati. Za dva pobjednika finale je na rasporedu u subotu u 18.15 uz nacionalni TV-prijenos. Do tada, u mislima je samo Zelina koja je u ne tako davnoj prošlosti Zametu znala dobrano zagorčati život. Prije dvije godine u Ligi za prvaka Riječanke su prije dvije sezone u zadnjem kolu tadašnje Lige za prvaka poražene 29:27. Istina je da je Zelina tada bila u mnogo jačem sastavu iz kojeg su danas aktivne tek dvije igračice (Ćosić, Madžarac), ali i to se pamti...

- Naravno da ih ne smijemo olako shvatiti. Ipak, tko god dođe u polufinale mora proći neki filter do te stepenice. Koncentracija nam mora biti na maksimumu. Jasno, nadam se da ćemo ih lagano pobijediti, da neće biti problema za naš prolazak u finale. Kada i ako dođemo do finala, tamo nećemo stići s bijelom zastavom. Na koncu, Podravku smo dobili prošle subote, zašto to ne bismo ponovili i ove koja dolazi, kaže Ana Paurević.

Igra se u turnirskoj formi pa će poraženi u polufinalu u manje od 24 sata odigrati dvije utakmice. Zamećanke se u četvrtak navečer u svakom slučaju vraćaju u Rijeku na kvalitetniju regeneraciju no što bi to bila u nekom novigradskom apartmanu, budući da su umaški apartmani popunjeni, a hoteli jednostavno - skupi. Međutim, to su dvije posljednje utakmice sezone. Adrenalin bi trebao nadomjestiti neke energetske rupe, ako ih bude prije eventualnog finala.

- Svakoj igračici mora biti čast nastupiti na završnici nacionalnog kupa, posebice ako se radi o finalu. Svaka igračica također ima i svoje zadatke koje na terenu mora ispuniti, a ako se toga u polufinalu budemo držali, onda je naša pobjeda sigurna, završava Milosavljevićka.