Rukometašice Zameta pobijedile petoplasiranu ekipu austrijskog prvenstva

Petak, 02. rujna 2016. 12:43 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Međunarodna utakmica rukometašica: Zamet -  WAT Atzgersdorf 33:29

 

Međunarodna utakmica rukometašica

ZAMET - WAT ATZGERSDORF 33:29 (18:17)

Centar Zamet. Gledalaca: 50.

Suci: Tomić - Višnjić (Rijeka).

ZAMET: Strukar, Toskić, Paurević 5, Plahinek 6 (3), Martinović, Stanić, Židek 3 (1), Miočinović 6, Tabar 1, Milosavljević 3, Toto 1, Jelenović 2, Bukvić 2, Kalčić 1, Dundović, Dobrić 3, Visković, Jurčić.

WAT ATZGERSDORF: Vancada 7 (1), Apinov 6, Keffer, Umreich 2 Maules 1, Ernst, Wedner 3, Kratochvil 1, Rohrbeck, Moerz, Jakab 1, Vidović 1, Leitnel 6, Ernech 1, Curic, Topić, Nordle, Reindl, Reibek.

Rukometašice Zameta ušle su u seriju odigravanja pripremnih utakmica u kojima sve igračice, koje konkuriraju za prvu ekipu, imaju prilike za dokazivanjem.

Četvrtak i petak ekipa Adrijena Prosenjak odigrat će dvije utakmice sa ekipom Tecton Wat Atzgersdorfa iz Beča, koja je prošle godine zauzela peto mjesto u prvenstvu Austrije.

Na klupi gošći dobro je znano rukometno ime. Jerko Dika-Škina jedan je iz plejade legendi sa Pećina, igrač, trener i rukometni sudac.

Dugo godina kalio se je u Hypo-banki iz Beča, kada je legendarni Vinko Kandija gradio temelje kasnije najbolje rukometne ekipe Europe.

Već u nedjelju Zamet igra na trokut turniru u Puli na kojemu nastupaju Umag i domaćin Arena, nove prvoligašice.

Upravo u prvom kolu Prve HRL sastaju se u Umagu domaćin i Zamet, pa će trenerica Prosenjak u Puli dati veliku minutažu mlađim igračicama.

Gošće su na pripremama u Delnicama, a već u subotu će odigrati trening utakmicu i u Crikvenici sa Murvicom, klubom koji vodi Mladen Prskalo, koji je dio svoje duge rukometne karijere proveo također u Austriji, u neposrednom susjedstvu Wat Augersdorfa.