Rukometašice Zameta igraju protiv Podravke, Dunaujvarosija i Siofoka

Srijeda, 24. kolovoza 2016. 13:53 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Sudionice turnira su jake ekipe, riječ je o trećoj i osmoj ekipi prvenstva Mađarske, te našim nedodirljivim prvakinjama, kaže Adrijana Prosenjak

Rukometašice Zameta trebale su odigrati u srijedu (24. kolovoza) pripremnu utakmicu sa Ajdovšćinom, koja je otpala u posljednji trenutak. Jedna od strankinja u ekipi gošći nije uspjela riješiti putne isprave, pa će se ta utakmica odigrati sredinom rujna.

Riječ je o ekipi koja se je sredinom devedesetih godina prošloga stoljeća zvala Mlinotest i Zamet je često odigravao sa njima pripremne utakmice. Čak su im se i putevi isprepleli City cupu.

U Zamet je u međuvremenu došao poziv na 11. Memorijal Josipa Samaržije-Bepa, velikog stručnjaka, trenera i tvorca Podravke. Turnir se igra u petak i subotu prema sljedećoj satnici:
Petak:
18: Zamet – Dunaujvarosi KKA
20: Podravka – Siofok KC
Subota:
09,30: Dunaujvarosi KKA – Siofok KC
11: Podravka - Zamet
17,30: Siofok KC – Zamet
19,30: Podravka – Dunaujvarosi KKA

Ekipa trenerice Adrijane Prosenjak u punom je trenažnom procesu.

- Turnir nam je dobro došao, iako malo prerano. Sudionice turnira su jake ekipe koje već duže vrijeme odigravaju utakmice, a riječ je o trećoj i osmoj ekipi prvenstva Mađarske, te našim nedodirljivim prvakinjama. U Zametu su sve igračice zdrave, samo nam ovaj tjedan zbog maturalnog putovanja nema Kalčićke, Jurčićke i Dundovićke. Šteta jer smo počeli sa uigravanjem linija. Sljedeći tjedan odigrat ćemo dvije pripremne utakmice sa jednom ekipom iz Austrije, zatim idemo na trokut turnir u Pulu na kojemu će nastupiti Arena i Umag. U međuvremenu ćemo igrati i sa Ajdovšćinom i mislim da možemo spremno dočekati početak prvenstva koje otvaramo sa utakmicom u Umagu. U Koprivnici će biti i susreta sa našim igračicama koje sada nove dres Podravke, ali i sa Ćamilom Mičijević koja igra u Dunaujvarosu, kaže Prosenjak.