JOSIP ŠTOKIĆ

Ne vidim ni jednu ekipu koja se može otpisati!

Utorak, 21. studenog 2023. 13:44 Napisao/la  Igor Vranić

Možda smo mogli imati dva boda više što ne bi nezasluženo, ali isto tako mogli smo imati i dva boda manje, kaže trener rukometašica Zameta

Josip Štokić
Josip Štokić

Rukometašice Zameta završile su prvi dio sezone trima pobjedama:

- Turbulenta sezona je iz nas, završili smo je s dva pozitivna rezultata koji su nas podignuli. Na početku smo imali dosta problema s rezultatima, kadrom, organizacijom, pa su nam zadnja dva rezultata dala podstrek za dalje. Ekipa je napravila određeni iskorak u nekim segmentima, u ovom čudnom sustavu natjecanja moramo odraditi pripreme u prosincu, onda slijede Božić i Nova godina, odmah nakon toga slijede tri utakmice koje nismo odigrali u prvom dijelu sezone, kaže trener Josip Štokić.

Pogled na ljestvicu ukazuje da Zamećanke ne bi trebale imati velikih briga oko ostanka kao prošle sezone, indikativno je da su tri pobjede ostvarile protiv tri zadnje ekipe na ljestvici:

- Prvo, tablica nije realna, preostalo je odigrati tri kola. Prvenstvo je neizvjesno, nije kao prošle sezone, ne vidim ni jednu ekipu koja se može otpisati. Proše sezone Umag i Trogir bili su otpisani nakon prvog dijela sezone. ŽARK Split je bez bodova, ali je itekako konkurentan svima unatoč problemima. Ako se dodatno pojačaju, bit tu negdje blizu nas, nemaju veliki bodovni zaostatak, moraju odigrati još nekoliko utakmica. Očekuje nas maraton, borba do kraja prvenstva. Nije nam mrsko gledati prema dnu, ostvarili smo nekakvu prednost pred ekipama pri dnu ljestvice, ali svi smo u bod, dva razlike. Dogodi se jedan kiks i odmah padneš na ljestvici nekoliko mjesta. Mislim da će se tablica u nastavku sezone podijeliti na dvije skupine, vidjet ćemo gdje ćemo završiti. Dobili smo neke utakmice u kojima nismo računali na pobjede, izgubili smo neke utakmice u kojima smo računali na pobjede. Tu smo negdje, možda smo mogli imati dva boda više što ne bi nezasluženo, ali isto tako mogli smo imati i dva boda manje. Recimo da imamo dobru poziciju nakon prvoga dijela sezone tijekom kojega smo imali organizacijskih problema, pa smo, recimo, na utakmicu u Split putovali potpuno nekonkurentni, nismo mogli ništa očekivati. Igračice rade ili studiraju, ali ne možemo se na to vaditi. Važna nam je bila pobjeda u Labinu, dobili smo kod kuće Osijek, koji je pobijedio Lokomotivu i onda pao što dokazuje koliko je liga izjednačena i nepredvidljiva, ističe Štokić.

Stanka je prilika za podizanje tonusa ekipe, evo koliko Zamet ima mogućnosti za napredak u nastavku sezone:

- Roster je složen većinom od mlađih igračica s regije od kojih se u budućnosti očekuje puno više. Vratila se Silvija Černeka, koja još nije potpuno unutra što je svima jasno, treba vremena da se vrati. Zbog poslovnih obveza ostajemo bez Ive Stanić, što mi je žao jer se jako dobro uklopila, fantastična je sportašica i osoba. Istaknuo bih Anu Debelić, koja je prvi dio sezone odradila na jako visokom nivou. Iva Tabar, Nika Pleše, Nikolina Pleša igrale su toplo-hladno kao i ekipa, ali i kod njih se vidi iskorak u odnosu na prošlu sezonu, kada ekipa nije bila konkurentna nikome. Uzeli smo mi prošle sezone u drugom dijelu neke bodove, ali nakon što se ozlijedila Kristina Plahinek više nismo bili konkurentni. Katarina Šutović također se vraća nakon duže stanke, daleko je ona od onoga što od nje očekujem, tako da i tu imamo prostora za iskorak. Imamo mlade igračice od kojih također očekujem iskorak, tu su Lucija Grozdanić, Mirna Brusić, Sara Svast, Emma Jukan, da nekoga ne zaboravim... Liga je nemilosrdna, nema dovoljno minuta za sve igračice, to je nemoguće. Vidim napredak Stefani Troskot, napravila je iskorak, pokazala je da na nju može možemo računati u napadu i obrani. Što se tiče vratarskih pozicija, svjesne su cure da na početku sezone nije bilo dobro. Kada su uhvatile konstantu, Zora Markov je odlično branila dvije utakmice, pokazali smo koliko izgledamo bolje s kvalitetnim golmanima. Bio bih zadovoljan da održavaju konstantu, što je teško ostvariti u utakmicama protiv najkvalitetnijih ekipa, ali u borbi za pozicije koje jamče prvoligaški status, bez vratarki nije moguće ostvarivati pozitivne rezultate, zaključuje Štokić.


 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.