Nove prvoligašice pripreme počinju bez sestara Mikolić i Ive Stranić

Petak, 29. srpnja 2022. 19:46 Napisao  I. V.

U našoj bližoj regiji nema baš tako kvalitetnih igračica, ali imamo naznaka da bi nam se mogle vratiti neke igračice, kaže Drago Žiljak

Željko Vujmilović i Drago Žiljak
Željko Vujmilović i Drago Žiljak

Rukometašicama Zameta uskoro završava ljetni odmor, počinju pripreme za prvoligašku sezonu.

Zamećanke su ostale bez nekoliko suigračica koje su činile okosnicu ekipe koja je prošle sezone ostvarila plasman u prvu ligu:

- Katja Mikolić vratila se u Pulu, njezina sestra Iva zbog obveza također neće moći igrati. Iva Stranić završila je fakultet, vraća se Bribir gdje će raditi u školi. Na poziciju lijevog krila doveli smo Kiku Vrkljan, ovo će biti sezona u kojoj ćemo priliku dati mladim igračicama. Znamo što su nam značile sesret Mikolić i Iva Stranić, pokušat ćemo pronaći rješenja i nastojati ostati u ligi. U našoj bližoj regiji nema baš tako kvalitetnih igračica, ali imamo naznaka da bi nam se mogle vratiti neke igračice. Neću o imenima dok ne bude konkretno, predsjednica Iva Lesjak trudi se pojačati roster, kaže trener Drago Žiljak.

Sezona počinje u rujnu:

- Ekipa predvođena Ivom Tabar pripreme počinje u ponedjeljak, u stručnom stožeru nema promjena, sa mnom su Željko Vujmilović i Nikola Babić. Imamo dogovorene utakmice 17. i 20. kolovoza s austrijskim prvoligašicama koje dolaze ovdje na pripreme, od 26. do 29. kolovoza sudjelujemo na turniru u Milanu. Prvenstvo počinje 10. rujna, u prvom kolu doma igramo protiv Sesveta, zaključuje Žiljak.

Evo natjecateljskih brojeva u ligi 14:
1. DUGO SELO 55
2. RK ĐURĐEVAC
3. ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC
4. ŽRK BJELOVAR
5. RK LOKOMOTIVA ZAGREB
6. ŽRK UMAG
7. ŽRK ZAMET
8. RK SESVETE
9. RK DALMATINKA
10. ŽRK SPLIT 2010
11. ŽRK KOKA
12. ŽARK SPLIT
13. ŽRK OSIJEK
14. RK PODRAVKA VEGETA

Evo rasporeda 1. kola prema Bergeru:
Dugo Selo - Podravka Vegeta
Đurđevac - Osijek
Zrinski - Split
Bjelovar - Koka
Lokomotiva - Split 2010
Umag - Dalmatinka
Zamet - Sesvete

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.