Drago Žiljak: Moramo tražiti određenu kvalitetu, radimo maksimalno na tome

Ponedjeljak, 10. listopada 2022. 20:25 Napisao  I. V.

Sigurno da je situacija neugodna, ali moramo znati da smo igrali protiv ekipa koje su kvalitetnije od nas, kaže trener rukometašica Zameta nakon četiri poraza

Drago Žiljak
Drago Žiljak

Rukometašice Zameta doživjele su četiri poraza na početku sezone, povratak u prvu ligu nisu baš tako zamišljale:

- Sigurno da je situacija neugodna, ali moramo znati da smo igrali protiv ekipa koje su kvalitetnije od nas. Jednostavno, uz sve napore koje ulažemo rezultati su takvi kakvi jesu. Ono što veseli je da je atmosfera jako dobra, glave su gore, nema potištenosti. Evo, u zadnjoj utakmici u Varaždinu protiv Koke odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme za razliku od prijašnjih utakmica u kojima smo već nakon petnaestak minuta padali. Nema razloga za prevelike brige, jer su prošla samo četiri kola. Ovi su rezultati sigurni određeni pokazatelji, ali ne moraju biti presudni na kraju. Sada igramo utakmice protiv ekipa koje su u našem rangu kvalitete, očekujemo više u tim utakmicama. Iduće kolo igramo protv ŽARK Splita, ekipe koja je ušla u ligu kao i mi, dva boda iz te utakmice dala bi nam puno samopouzdanja. Naravno da je uvijek dobro sve proanalizirati, što god da napravimo, napravit ćemo za dobrobit riječkog ženskog rukometa, kaže trener Drago Žiljak.

Iskusni Žiljak dobro zna što treba napraviti da bi se Zamet stabilizirao u prvoj ligi:

- Nakon prošle sezone ostali smo bez iskusnih vanjskih igračica, poremetile su nas i ozljede, moramo tražiti određenu kvalitetu na tim pozicijama što do sada nismo uspjeli. Radimo maksimalno na tome, vjerujemo da će se nešto brzo u tom pogledu dogoditi, poručuje Žiljak.