Kup Hrvatske: Zamećanke u završnici prepustile trofej Podravci, Ivana Kapitanović odlučila pobjednika

Subota, 14. svibnja 2016. 20:02 Napisao/la  P. M.

Susret finala: Podravka Vegeta - Zamet 24:16 (13:9). Još u 48. minuti bilo je samo 15:14, a Zamet je izgledao efikasnije, borbenije i odlučnije. Odluka je pala u samoj završnici umaškog finala.

Kup Hrvatske za rukometašice - finale

PODRAVKA VEGETA - ZAMET 24:16 (13:9)

SD Osnovne škole Marija i Lina, Umag. Gledatelja 450

Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (oba Osijek). Nadzornik: Dragutin Modesto (Kanfanar)

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Nikšić 2, Dežić 3, Karlovčan, Šenvald 2, Krsnik, Milošević, Džono 3, Nemaškalo 6 (1), Mrđen, Kapitanović, Papac, Dragišić 1, Vidak 5, Milenković, Franković 2

ZAMET: Paurević, Plahinek 3, Karlić 1, Židek, Miočinović 1, Tabar 1, Milosavljević, Toto 1, Strukar, Bunić 2, Jelenović, Bukvić 2 (1), Strukar, Mičijević 4, Gugić 1, Toskić

Sedmerci: Podravka Vegeta 1 (1) Zamet 2 (1)

Isključenja: Podravka Vegeta 4 minute (Krsnik, Nikšić), Zamet 4 minute (Toto, Bunić)

Osam razlike za Podravku? Nemoguće, rekao bi bilo koji posjetitelj umaške dvorane ili gledatelj ispred TV-ekrana da je kojim slučajem otišao ili ugasio televizor u 48. minuti utakmice finala domaćeg kupa za djevojke.

Podravka diže dvadeset i prvi kup pobjedom nad Zametom 24:16. Još je dvanaest minuta prije kraja bilo 15:14 za Koprivničanke, a riječke su rukometašice u čak tri napada mogle doći do potpunog izjednačenja, prvog nakon 3:3 u šestoj minuti. Zamet je u prvih petnaest minuta nastavka igrao čeličnu obranu koja se izvrsno kretala, blok Ćamile Mičijević radio je tešku štetu Podravci koja kroz cijelu utakmicu nije imala klasičnog srednjeg vanjskog pa je trener Goran Mrđen morao puno rotirati.

Kada je sve sjelo na mjesto, Podravka je u zadnjih dvanaest minuta postigla devet, a primila samo dva pogotka i sve je bilo riješeno. Riječanke su se ispuhale, izgorjele, šezdeset minuta protiv Podravke opet je bilo previše.

Podravka je kontrolirala prvo poluvrijeme dubokim izlascima u 6-0 obrani koju je mogla prepucati jedino Ćamila Mičijević. Adrijana Prosenjak često je pickirala s dva pivota (Bunić, Bukvić), a na desnom krilu krenula je Anamarija Gugić, što neće donijeti neke konkretnije rezultatske prednosti.

Od spomenutog poravnanja Plahinek (3:3) proći će čak šest minuta do novog riječkog gola. U tom će vremenu Podravka odmaknuti na 6:3 pažljivo selektiranim šutevima i iskakanjem na šablonske napade Zameta u kojima krila kao da uopće nisu bila na parketu.

Vode Koprivničanke i sa 9:5 (ulazak Lane Franković dodatno destabilizirao Riječanke), a onda prolazi novih sedam minuta do gola Nataše Miočinović. Zamet vraća na 9:7, a onda opet staje pa u završnih osam minuta prvog dijela zabija tek dva pogotka.

Do 48. minute Zamet se vratio, a onda se do kraja razbranila reprezentativna vratarka Ivana Kapitanović. Zamet je kod 15:12 pogodio dvije stative, nered je radila ljevakinja Dežić, a susret je slomljen nakon čak trinaest minuta Podravke bez gola. U razdoblju od 36. do 49. minute zabijale su samo Zamećanke i stigle na minus jedan (15:14).

Tu je stalo. Kapitanovićka brani sedam lopti do kraja susreta, Mrđen iz naftalina vadi Saru Šenvald i Ivanu Dragišić koje rješavaju utakmicu. Ključni trenutak je Kapitanovićkina obrana zicera Mili Toto i Nataši Miočinović kod 16:14.

Zamećanke su pokušale, odigrale dobrih četrdeset i osam minuta, no Podravci je pripao ostatak kao i trofej.