Kup Hrvatske: Zamećanke u finalu protiv Podravke, Zelina nestala nakon dvadesetak minuta

Četvrtak, 12. svibnja 2016. 20:07 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Umaga

Susret poluzavršnice: Zelina - Zamet 16:34 (8:17).  Zelina je bila samo simpatičan suparnik, ništa više od toga

Kup Hrvatske za rukometašice - susret poluzavršnice

ZELINA - ZAMET 16:34 (8:17)

SD Osnovne škole Marije i Line, Umag. Gledatelja 100.

Suci: Davor Lončar i Zoran Lončar (oba Varaždin). Nadzornik: Damir Sarajlić (Velika Gorica)

ZELINA: Antolić, Mrazović, Kranjec 3, J. Čosić, Puhelek 1, Madžarac 6 (2), A. Čosić 1, Grošinić, Hrković 2, Crnoja, Markešić, Žigrović, Vulić 3, Bešen, Podolski

ZAMET: Paurević 3, Plahinek 5, Karlić 3, Židek 2, Miočinović 3, Tabar 1, Milosavljević 1, Toto, Strukar, Bunić 2, Jelenović 5, Bukvić 2, Šegota, Mičijević 3, Gugić 4 (1), Toskić

Sedmerci: Zelina 5 (2) Zamet 1 (1)

Isključenja: Zelina 0 minuta, Zamet 4 minute (Bukvić, Milosavljević)

Zelina je trajala dvadeset minuta, Zamećanke su po drugi puta u tri sezone u finalu domaćeg Kupa. Protiv Zeline, objektivno najlakšeg protivnika iz trijumvirata s Podravkom i Lokomotivom, završilo je 34:16.

Ova je utakmica bila stvar psihologije. Reprezentativne snage u crvenim dresovima (Mičijević, Gugić, Plahinek) trebalo je motivirati, utakmicu je jednostavno trebalo - odigrati. A Zamećanke su na poluvremenu imale devet pogodaka prednosti, iako smo im u prvih trideset minuta izbrojili barem toliko pogrešaka. Kako promašenih zicera, tako i onih 'packi' tehničke prirode.

Tek je u četvrtoj minuti pao prvi gol na utakmici (Mičijević), Zelina je jedno vrijeme i vodila, i to s 3:2 dok se Zametova obrana još uštimavala. Do kraja ju je podesila Nikolina Strukar, vratarka koja je do 22. minute već obranila dva zelinska sedmerca (Vulić, A. Čosić).

Bilo je napeto samo do 8:11, pogotka trenerice-igračice formalnog domaćina, Tanje Madžarac. No, u posljednjih šest minuta prvog dijela sve je serijom 0:6 otišlo na riječku stranu.

Podjednako dobro funkcionirale su obje riječke linije u oba poluvremena. Antropometrijski nisku ekipu Zeline nije bilo odveć teško prepucati, a uz devet vratarskih obrana Nikoline Strukar išao je otprilike jednak broj kontri. Neke su realizirane, a neke se daju ubrojiti u onih desetak tehničko-nišanskih pogrešaka u prvom dijelu.

Riječki stručni stožer u nastavku je rasporedio minute na preostali dio kadra. Počele su Dejana Milosavljević, Lara Židek, Rea Jelenović, a i Kristina Plahinek koju je u prvom poluvremenu Ana Paurević solidno 'dublirala'. Prema slobodnoj procjeni do kraja susreta se broj svakojakih neforsiranih Zametovih pogrešaka popeo na oko dvadeset.

Najvažnije - nije bilo upitnika u pogledu konačnog rezultata, ime pobjednika i finalista kupa znalo se i prije početka susreta, uz svo dužno štovanje zelinskoj školi rukometa.

Za notirati je učinak Jelenovićke, ali i Ive Karlić. Na brza tri pogotka iz jednakog broja realiziranih kontri u prvih deset minuta nadovezala se mlada kružna napadačica s nekoliko lijepo završenih akcija. Zelina se, uzgred rečeno vratila samo na 10:17 s dva uvodna gola u nastavku. Više od toga simpatične gošće nisu mogle učiniti.

U večernjem autobusu iz Umaga za Rijeku bit će mirno. Petak donosi trening i analizu Podravke, a subota možda i prvi trofej u vitrinama ženskog Zameta. Tko zna...