Kristina Plahinek: Ne mogu procijeniti koliko ćemo ostvariti ove sezone

Nedjelja, 28. kolovoza 2016. 16:29 Napisao/la  Ivan Milatić

 Bez obzira na igrački kadar Zamet uvijek ima isti cilj, biti što bolje plasiran, kaže najefikasnija igračica jakog rukometnog turnira Koprivnici

Kristina Plahinek, djevojka velikih rukometnih potencijala, dobila je nagradu kao najefikasnija igračica jakog međunarodnog turnira "Josip Pepo Samaržija" održanog u Koprivnici. Zamećanke su u Koprivnici igrale protiv Podravke, Siofoka i Dunaujvarosa, zauzele su četvrto mjesto u konkurenciji puno boljih ekipa:

- Bilo je ovo lijepo iskustvo za našu mladu ekipu. Igrati protiv jakih protivnika uvijek je odličan motiv. Nažalost, objektivno nismo mogle napraviti više, jer nam nedostaje komunikacije, posebno u igri u obrani.

Zamet osjetno slabiji ulazi u novu sezonu?

- Pa da, ostali smo bez četiri bitne igračice iz prve postave, ovoga ljeta napustile su nas Ćamila Mićijević, Anamaria Gugić, Tea Bunić i Helena Šegota, a nije došao nitko, samo su nam se priključile cure koje su 1998 godište i mlađe.

Vi ste jedna od iskusnijih, kako gledate na stanje u ekipi tri tjedna prije početka prvenstva?

- Ja sam najstarija, a rođena sam 1. siječnja 1992. godine. Stanje je takvo kakvo je. Na nama je da treniramo i da se uigravamo, da sve ostanemo zdrave. To je jedino bitno. Ima jako dobrih mladih igračica. Vidjet ćemo kad krene sezona. Za tri tjedna počinje prvenstvo. Opet nam je ždrijeb na početku dodijelio Umag tako da krećemo sa derbijem. Bez obzira na igrački kadar Zamet uvijek ima isti cilj, biti što bolje plasiran. Što će to na kraju značiti sada je zaista nemoguće prognozirati. U svakoj utakmici ići ćemo na pobjedu, ali objektivno ne mogu procijeniti koliko ćemo ih ostvariti.