OTIŠLA IZ ZAMETA

Ćamila Mičijević u mađarskom Dunaujvarosu

Subota, 21. svibnja 2016. 16:04 Napisao  Patrik Mršnik

Pozdravne note predsjednika Luke Denone i ponajbolje igračice nisu jedine

Poslije pet uspješnih godina provedenih u Zametu, Ćamila Mičijević odlazi u redove mađarskog Dunaujvarosa. Sljedeće sezone trener će joj biti Zdravko Zorko, jedan od najtrofejnijih stratega u hrvatskom rukometu. Dvadesetjednogodišnja Mostarka dogovorila je suradnju na godinu dana uz mogućnost produljena na dodatnu sezonu.

Dunaujvaros je klub koji je nastao na tekovinama nekadašnjeg Dunaferra, a zapravo proizašao iz tamošnje rukometne akademije osnovane 2010. godine. Ugašeni Dunaferr je 1999. godine bio prvak Europe, a i ove sezone taj mađarski sastav osvojio je jedan europski trofej. U finalu Kupa EHF-a Dunaujvaros je bio bolji od njemačkog Metzingena.

U vrlo jakom mađarskom prvenstvu Dunaujvaros se trenutno bori za peto mjesto, a u četvrtfinalu doigravanja u dvije je utakmice ispao od Korvexa. Svoje derbi-susrete mađarska liga nudi u gotovo svakom kolu, sastavi poput Gyora, Ferencvarosa, Erda i VAC-a u samom su vrhu europskog rukometa.

Zanimljivo je da je ove sezone trener Zorko bio jedini stranac u klubu, a da će Ćamila Mičijević sljedeće sezone biti jedina strana igračica Dunaujvarosa, kluba koji posluje na sličnim principima nogometnoj Puskas Akademiji koju je vodio hrvatski strateg Robert Jarni.

Za vjerovati je da ime Ćamile Mičijević nije jedino na listi izlaznih transfera Zameta u ovoljetnom prijelaznom roku koji tek treba početi. Pozdravne note predsjednika Luke Denone i ponajbolje igračice koja je u Zametu stekla reprezentativnu (europsku) prepoznatljivost nisu jedine u oproštajnoj simfoniji od jedne ere riječkog ženskog rukometa.