Adrijana Prosenjak, trenerica Zameta: Za ravnopravno nadmetanje trebala sam još poneku spremnu igračicu

Ponedjeljak, 26. rujna 2016. 12:04 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Iznenadile su me igračice Zamet u vrlo pozitivnom smislu. Vrlo brzo će to opet biti stari, opasni Zamet, kaže trener Lokomotive Silvijo Ivandija


 Romeo Frntić, veliko ime našeg rukometa i jedan  od osnivača Lokomotive, još daleke 1949. godine, krajem šesdesetih godina prošloga stojeća ostavio je velikog traga i u riječkom rukometu.
 
 Bio je trener Kvarnera i savjetnik u Pećinama. Vrsni znalac situacije u svim klubovima regije bio je sklon najavama utakmica. Posebno derbi susreta.
 
 Za prognozu utakmice Zameta i Lokomotive sigurno bio rekao:

 – Ne bu derbi!Gospodin Romek bi ovaj puta sigurno pogriješio...
 
Utakmica se je pretvorila u zanimljiv, dramatičan, neizvjestan i kvalitetan susret.
 
 Igralo se je prema scenskom predlošku, sa uvodom, zapletom i nakon pauze velikim raspletom, nažalost pred skromnom posjetom.
 
 Početnih 15 minuta utakmice nije se nazirao pobjednik. Uraganski nalet Zameta odveo je igračice Adrijane Prosenjak do velikih +5 na odmoru.

 U nastavku Silvio Ivandija uvodi na gol Teu Pijević i vraća zonu na 6-0 iz 5-1, koja je u prvom dijelu promovirala domaću vrlo dobru vanjsku liniju.

 - Iznenadile su me igračice Zamet u vrlo pozitivnom smislu. Vrlo brzo će to opet biti stari, opasni Zamet. Tea je u nastavku obranila prvih 6 udaraca upućenih na naš gol, da bi utakmicu završila na visokih 60 % obrana. Činjenica da u ovom trenutku imamo i mnogo širi roster od Zameta. Na ovoj utakmici Lokomotiva je imala i više raspoloženih igračica za ovaku neizvjesne, tvrde utakmice. Mišljenja sam da bi možda najpravednije bilo da je susret završio bez pobjednika, rekao je gostujući trener.
 
Sa druge strane raspoloženje Adrijane Prosenjak, domaće trenerice se je kretalo od punog zadovoljstva igrom novog Zameta, do velikog žala sa propuštenom prilikom.

- Djevojke su odigrale dobru utakmicu, ali za ravnopravno nadmetanje svih 60 minuta trebala sam još poneku spremnu igračicu. Nedostajalo nam je 2-3 gola Milosavljevićke, što se je posebno moglo primjetiti u trenucima kada je Lokomotiva promjenom obrane i vratarke počela stizati našu prednost. I desna strana napada nije odigrala na očekivanoj razini. Realizacija je pala samo na Tabar i Toto punih petnaestak minuta. Usprkos nekim nedorečenostima, na kraju smo ipak same krive za pogrešku u posljednjem napadu. Odigrali smo akciju za pivota, postigle i pogodak ali iz osmog dodavanja. Djevojke su pregledale i video snimku, koja je nedvojbeno pokazala da smo imali dodavanje viška, kaže Prosenjak.

Nekadašnje uspješne vratarke i u Lokomotivi, a sada  trenerice na domaćoj klupi, Adrijana Prosenjak i Jasenka Pilepić nemoćno i sa velikom dozom tuge dočekali su kraj utakmice, u kojoj su bod(ovi) bili na dohvat ruke.

Tradicija međusobnih susreta koji nose veliku neizvjesnost, bez obzira što je ekipa Zameta u odnosu na prošlogodišnje prvenstvo osjetno promijenjena, ostaje i dalje.

U posljednjih pet utakmica Zameta i Lokomotive svaka ekipa je upisala po dvije pobjede, uz jedan susret odigran bez pobjednika. I sa neznatno boljom gol-razlikom Zamećanki...