ADRIJANA PROSENJAK NAGLAŠAVA

Sve više izgleda kao da se nadamo bez pokrića

Subota, 04. veljače 2017. 11:31 Napisao/la  V. P.

Igrali smo u obrani gotovo bez prekršaja, bez voljnog momenta, kaže Prosenjak

Rukometašice Zameta pobijedile su Zrinski na svom parketu i osvojile nove bodove u nastavku sezone. Igra nije bila na visini dvije prethodne utakmice sa Pulom te u Kupu sa Umagom.

- Bila nam je to najlošija utakmica u zadnjih par godina. Igrali smo previše opušteno, ali uspjeli smo na kraju iščupati bodove. Vodili smo cijeli susret do tri minute prije kraja kada smo dozvolili Zrinskom da nam se približi i izjednači. Igrali smo u obrani gotovo bez prekršaja, bez nekog angažmana, bez voljnog momenta. Događalo nam se to do sada već, ali uvijek smo napadom i realizacijom uspjeli prikriti slabosti. No, u ovoj utakmici smo puno promašivali s krila, sa pivotske pozicije i ta se slabost u igri osjeti. Moramo analizirati utakmicu da se ne bi ponovilo, rekla je trenerica Zameta Adrijana Prosenjak.

Zamećanke su u prvom kolu nastavka slavile u Puli, a zatim su se pobjedom nad Umagom plasirale među osam ekipa u Kupu Hrvatske.

- Pula je mlada ekipa koja se nije mogla na nama vaditi, jer smo mi puno kvalitetniji. U Kupu smo stvarno dobro odigrali drugi dio utakmice sa Umagom. Možda je ovo protiv Zrinskog bilo samo malo opuštanja, ali bez truda nema ništa. Zrinski se pojačao sa dvije igračice, a jedna od njih, Kristina Franić,  donijela je stabilnost ekipi. Pobjedile smo dobru ekipu koja će u nastavku prvenstva sigurno pružati bolje igre nego u prvom dijelu. Mi se ne smijemo opuštati jer smo radna, šljakerska ekipa i kad tako igramo, pobjeđujemo, dodaje Prosenjak.

U idućem kolu Zamećanke gostuju kod Trešnjevke i ako žele bodove, ne smije doći do opuštanja kao protiv Zrinskog.

-Trešnjevka je iskusna ekipa koja rijetko gubi doma bodove i ako se ne popravimo bit ćemo u problemima. S njima se da igrati i mi smo uvijek protiv njih bile solidne i doma i u gostima. Dugo su zajedno, tako da moramo puno bolje odigrati ako želimo bodove, poručuje trenerica Zameta.

Što se situacije van terena tiče, kod Zamećanki pomaka nažalost nema.

- Čekamo, nadamo se, ali sve više izgleda kao da je naša nada bez pokrića. Sve manje vjerujemo da će se netko okrenuti za nama. Možda je i to razlog što se s vremena na vrijeme opustimo u igri jer gubimo volju. Mi smo dobar klub koji malo košta, imamo mladu ekipu, djecu s kojom se dobro radi i šteta je da životarimo i da su pred nama crni dani, zaključila je Prosenjak.